Ribbe med sprø svor er den store favoritten til jul i mange hjem. Det kan være enkel ferdigstekt ribbe når du vil ha en liten smak i førjulen, eller selveste julemåltidet med alt som hører til av godt tilbehør. Ribbe krever egentlig ikke så mye arbeid, men det er likevel noen viktige steg. Vi har samlet alle våre beste tips og oppskrifter på ribbe.
Når man skal servere ribbe på julaften er det ofte med klassisk tilbehør som rødkål, surkål, kokte poteter og en god saus. Mange liker også medisterkaker, julepølse, stekte epleskiver og godt tyttebærsyltetøy. Vi anbefaler 400-500 gram per person.
Vi beskriver steg for steg til julens beste ribbe med jevn, sprø svor. Les disse i artikkelen under, eller se video.
Skal du servere ribbe flere ganger i julen, og har lyst til å variere smakene? Hva med å prøve en av disse oppskriftene?
Med god marmorering og kjøttfylde kan du sørge for at julemiddagen blir en suksess uten sidestykke. Jæren Smak-ribbe finner du i alle MENY-butikker og i MENYs nettbutikk, og i utvalgte butikker får du også tak i Jæren Smak ribbe av utegris.
Ble det ribbe til overs? Da anbefaler vi å servere dette som en god burger, sandwich eller med asiatisk vri.