Det er ikke jul før du kjenner lukten av pinnekjøtt! I Norge spiser omtrent en tredjedel av oss pinnekjøtt til jul, og det gjelder å finne sin favoritt. Hos MENY finner du et stort utvalg røkt og urøkt pinnekjøtt, samt koketid og tips til porsjonsberegning og tilbehør.
Røkt pinnekjøtt er kraftig og aromatisk i smaken, urøkt er mildere. Server med vossakorv, poteter, sjy fra gryta og en god kålrabistappe. Vi anbefaler 400-500 gram per person.
En god saus er viktig hever smaken. Server pinnekjøttet med den gode kokesjyen rett fra kjelen, eller prøv oppskrift på kremet saus, sennepssaus eller klassisk saus.
Er det lenge siden du laget pinnekjøtt, eller skal du servere pinnekjøtt til familien for første gang? Her er alt du trenger å vite om å velge riktig pinnekjøtt, og hvordan du enkelt kan lykkes med julemiddagen.
Skal du spise pinnekjøtt flere ganger i julen, og ønsker å prøve ulike smaker? Hva med sødme fra honning eller plommer?
Har du tid, kan du lage pinnekjøttet selv! Prosessen tar minimum 6-8 uker om du skal gjøre det hjemme, så det er viktig å starte i god tid før pinnekjøttet skal tilberedes. Slik gjør du det:
Julemiddagen er over, og tradisjon tro er det alltid noen pinner igjen fra pinnekjøttmiddagen. Så hva gjør man egentlig med restene av pinnekjøttet? Her er våre beste tips: