Det beste pinnekjøttet til jul - dette er utvalget du finner hos MENY

Det beste pinnekjøttet til jul - dette er utvalget du finner hos MENY

Oppdatert 25. november 2025
Pinnekjøtt er tradisjonsmat i julen for mange, og de fleste har sin favoritt som de vender tilbake til år etter år. Enten det er røkt eller urøkt, av sau eller lam. Les mer om utvalget du finner i våre butikker og i nettbutikken.

Uansett om du vil ha pinnekjøtt av premiumkvalitet eller ønsker et rimeligere alternativ, har MENY et av Norges beste utvalg av pinnekjøtt - slik at du finner det som passer deg best.

Dette er julematen som er best i test 2025

Dette er julematen som er best i test 2025

Lurer du på hvilken ribbe eller pinnekjøtt du skal velge i år? Hos MENY finner du alltid et stort utvalg ribbe og pinnekjøtt, og dette er årets testvinnere som du får kjøpt hos oss.

Forskjellen på røkt og urøkt pinnekjøtt

Pinnekjøtt får du hovedsaklig i to varianter, røkt og urøkt. Pinnekjøttets karakter og smak varierer fra produsent til produsent, og mange sverger til en spesiell type til julemiddagen. 

  • Urøkt pinnekjøtt har en mild og naturlig smak
  • Røkt pinnekjøtt smaker kraftigere, og har en tydelig røyksmak

Vil du ha enda kraftigere røyksmak på pinnekjøttet, bør du se etter elhudsrøkt eller badsturøkt pinnekjøtt

Stort utvalg pinnekjøtt levert hjem:

Jacobs Utvalgte pinnekjøtt

Jacobs Utvalgte pinnekjøtt er velsmakende pinnekjøtt fra Albert Idsøe, laget av Jæren Smak lam. Salting, modning og tørking er håndverksmessig utført etter lokale oppskrifter og historiske tradisjoner fra Jæren.

Serien består av urøkt pinnekjøtt, urøkt pinnebog og pinnesteik, som alle har en ren og naturlig smak med perfekt balanse mellom salt og fett. Resultatet er mørt og smakfullt pinnekjøtt av høyeste kvalitet, og et trygt valg for deg som vil servere noe ekstra godt til jul.

Pinnebog og pinnesteik fra Jacobs Utvalgte

Ønsker du deg litt mer kjøtt på tallerkenen?

Pinnebog fra Jacobs Utvalgte er laget av lammebog som er tørket og modnet på samme måte som tradisjonelt pinnekjøtt. Lammebog har mer kjøtt og mindre fett, og passer perfekt for deg som vil ha en saftigere variant. Mange blander pinnebog med vanlig pinnekjøtt, men den kan også serveres alene.

Pinnesteik lages av lårstykkene på lammet, og består av større kjøttstykker enn tradisjonelt pinnekjøtt. Kvaliteten og metoden er den samme, men resultatet blir ekstra mørt og kjøttrikt!

Emblem
Jacobs Utvalgte vant gull i NM i julemat 2025! Pinnebog er noe mildere enn annet pinnekjøtt og har mer kjøtt. Lages av Jæren Smak lam.
Slik lages Norges beste pinnekjøtt fra Jæren Smak

Slik lages Norges beste pinnekjøtt fra Jæren Smak

Det er ikke tilfeldigheter som har gjort Jacobs Utvalgte-pinnekjøttet fra Jæren Smak til Norges beste. Lange dager, tålmodighet og en stor dose kjærlighet gjør pinnekjøttet helt unikt.

Pinnekjøtt fra Vossakjøt

Fra Vossakjøt får du både urøkt og tradisjonelt eldhusrøkt pinnekjøtt. Begge disse har fått terningkast 5 i julens tester 2025. I tillegg har de pinnekjøtt av får, et ekstra smaksrikt pinnekjøtt for dem som savner det lille ekstra. 

Dette er tradisjonsrik, vestnorsk festmat - laget av utsøkte lammesider som først saltes i lake og deretter tørrsaltes i ryggen før de henges til tørk.

Hardangerlam fra Folkets

Folkets Hardangerlam er laget av lam som beiter i fjellområdene rundt Hardanger. Serien består av røkt og urøkt pinnekjøtt samt pinnebog. Urøkt Hardangerlam fikk terningkast 6 i Dagbladets test 2025.

Folkets tilbyr også ferdig utvannet pinnekjøtt, klart til damping og servering – perfekt når du vil gjøre julemiddagen litt enklere.

Pinnekjøtt fra Gilde

Gilde er et trygt og tradisjonsrikt valg for mange til jul, med pinnekjøtt som leverer på smak og kvalitet år etter år. Utvalget spenner fra klassisk røkt og urøkt pinnekjøtt, til pinnebog for deg som ønsker mer kjøtt og mindre fett.

Gilde Gourmetlam

Pinnekjøttet i Gildes premiumserie Gourmetlam produseres på Gol, der kjøttet tørkes i fjelluft på tradisjonelle tørkeloft. Det er slik det ble gjort på tradisjonelt vis, før klimaskap tok over mye av denne prosessen. Dette er med på å påvirke smaken pinnekjøttet.

Pinnekjøtt fra Gildes Gourmetlam fås både røkt og urøkt. Det røkte pinnekjøttet røykes med bøkespon og har dermed en dempet røyksmak. Det urøkte pinnekjøttet fikk terningkast 6 i TV2 sin test i 2025.

Pinnekjøtt fra Finsbråten

Et klassisk pinnekjøtt kappet i fine, jevne stykker og med god fettmarmorering. Finsbråten tilbyr både røkt og urøkt pinnekjøtt, samt pinnebog for deg som ønsker mer kjøtt og mindre fett.

Ofte stilte spørsmål om pinnekjøtt

Ofte stilte spørsmål om pinnekjøtt

Hvor lenge skal pinnekjøttet vannes ut, hva slags saus bruker man og hvor mye trenger man til 4 personer? Her finner du svarene på de mest stilte spørsmålene i forbindelse med tilberedning av pinnekjøtt.

Stort utvalg pinnekjøtt fra lokale produsenter

Pinnekjøtt har sterke tradisjoner, og mange lokale produsenter over hele landet lager sitt eget pinnekjøtt til jul. Utvalget varierer fra butikk til butikk, og gjenspeiler de ulike mattradisjonene i regionene.

Flere av produsentene som leverer pinnekjøtt til MENY har blitt tildelt Matskatt-merket - et kvalitetsstempel for lokalproduserte produkter av høy kvalitet og godt håndtverk.

Smedstuen gård

Pinnekjøttet fra Smedstuen Gård er laget av lammesider med kam, har en rødgrå farge og er gjennomsaltet for fyldig smak. Produsenten har flere ganger gått helt til topps i NM for kjøttprodukter, og er en kjent og kjær favoritt blant mange.

Tind

Tind leverer urøkt pinnekjøtt av høy kvalitet, og ble tildelt gullmedalje under NM i kjøttprodukter 2023. For deg som liker urøkt pinnekjøtt, er dette et utmerket valg til julemiddagen.

ASK

Ask Spekehus ved Jevnaker lager også pinnekjøtt av norske lam. Her står håndverk og dyrevelferd i fokus, og resultatet er et økologisk pinnekjøtt av høy kvalitet!

Ask gård ligger høyt og fritt i utkanten av Nordmarka. Ask gård ligger høyt og fritt i utkanten av Nordmarka.
Emblem
Se etter Matskatt-merket i butikk når du handler pinnekjøtt. Det betyr at pinnekjøttet kommer fra nøye utvalgte produsenter med særs høy kvalitet.

Andre lokale produsenter

Det finnes flere småskalaprodusenter som også lager pinnekjøtt av høy kvalitet! Mange holder til på Vestlandet, hvor lange tradisjoner for foredling av lammekjøtt står sterkt. Felles for dem er fokus på håndverk, lokale råvarer og ekte norsk matkultur.

Finn din favoritt:

Ferskt pinnekjøtt fra ferskvaredisken

I ferskvaredisken finner du ferskt pinnekjøtt av lam fra utvalgte gårder rundt om i landet. Velg mellom ulike varianter og mengder, avhengig av hvor mange du skal lage middag til. Våre dyktige matarbeidere hjelper deg gjerne med tips til utvanning, damping og servering – slik at du får en perfekt pinnekjøttmiddag.

Du kan også kjøpe helsider av pinnekjøtt hos MENY. Skjær dem selv, eller få en av våre dyktige matarbeidere til å skjære opp for deg i butikken. Du kan også kjøpe helsider av pinnekjøtt hos MENY. Skjær dem selv, eller få en av våre dyktige matarbeidere til å skjære opp for deg i butikken.

Vårt rimeligste pinnekjøtt

Hos MENY finner du også pinnekjøtt for deg som er prisbevisst. Pinnekjøttet av lam fra First Price er et fint alternativ! 

Pinnekjøtt av sau

Vanligvis lages pinnekjøtt av lam, men om du ønsker en kraftigere smak er pinnekjøtt av sau definitivt noe du burde prøve i år. 

Kjøttet tørkes, saltes og røkes på samme måte som vanlig pinnekjøtt, men sauekjøttet vil smake mye mer og er perfekt for en skikkelig pinnekjøttelsker. 

Prøv pinnekjøtt av sau

Pinnekjøtt utenom det vanlige

Har du lyst til å prøve noe annet enn tradisjonelt pinnekjøtt av lam? Hos utvalgte MENY-butikker finner du pinnesteik, pinnekjøtt av rein og pinnekjøtt av kje. 

Kjøttet er saltet, tørket og modnet på samme måte som pinnekjøttet, og vil definitivt gi en unik smaksopplevelse!

Ønsker du mer kjøtt på pinnekjøttet, kan du prøve pinnebog eller pinnesteik. Pinnebog lages av bogsidene - som er lammets skulder, og pinnesteik er helere kjøttstykker - ofte av lår.