Det beste pinnekjøttet til jul - dette er utvalget du finner hos MENY
Uansett om du vil ha pinnekjøtt av premiumkvalitet eller ønsker et rimeligere alternativ, har MENY et av Norges beste utvalg av pinnekjøtt - slik at du finner det som passer deg best.
Forskjellen på røkt og urøkt pinnekjøtt
Pinnekjøtt får du hovedsaklig i to varianter, røkt og urøkt. Pinnekjøttets karakter og smak varierer fra produsent til produsent, og mange sverger til en spesiell type til julemiddagen.
- Urøkt pinnekjøtt har en mild og naturlig smak
- Røkt pinnekjøtt smaker kraftigere, og har en tydelig røyksmak
Vil du ha enda kraftigere røyksmak på pinnekjøttet, bør du se etter elhudsrøkt eller badsturøkt pinnekjøtt.
Stort utvalg pinnekjøtt levert hjem:
Jacobs Utvalgte pinnekjøtt
Jacobs Utvalgte pinnekjøtt er velsmakende pinnekjøtt fra Albert Idsøe, laget av Jæren Smak lam. Salting, modning og tørking er håndverksmessig utført etter lokale oppskrifter og historiske tradisjoner fra Jæren.
Serien består av urøkt pinnekjøtt, urøkt pinnebog og pinnesteik, som alle har en ren og naturlig smak med perfekt balanse mellom salt og fett. Resultatet er mørt og smakfullt pinnekjøtt av høyeste kvalitet, og et trygt valg for deg som vil servere noe ekstra godt til jul.
Pinnebog og pinnesteik fra Jacobs Utvalgte
Ønsker du deg litt mer kjøtt på tallerkenen?
Pinnebog fra Jacobs Utvalgte er laget av lammebog som er tørket og modnet på samme måte som tradisjonelt pinnekjøtt. Lammebog har mer kjøtt og mindre fett, og passer perfekt for deg som vil ha en saftigere variant. Mange blander pinnebog med vanlig pinnekjøtt, men den kan også serveres alene.
Pinnesteik lages av lårstykkene på lammet, og består av større kjøttstykker enn tradisjonelt pinnekjøtt. Kvaliteten og metoden er den samme, men resultatet blir ekstra mørt og kjøttrikt!
Pinnekjøtt fra Vossakjøt
Fra Vossakjøt får du både urøkt og tradisjonelt eldhusrøkt pinnekjøtt. Begge disse har fått terningkast 5 i julens tester 2025. I tillegg har de pinnekjøtt av får, et ekstra smaksrikt pinnekjøtt for dem som savner det lille ekstra.
Dette er tradisjonsrik, vestnorsk festmat - laget av utsøkte lammesider som først saltes i lake og deretter tørrsaltes i ryggen før de henges til tørk.
Hardangerlam fra Folkets
Folkets Hardangerlam er laget av lam som beiter i fjellområdene rundt Hardanger. Serien består av røkt og urøkt pinnekjøtt samt pinnebog. Urøkt Hardangerlam fikk terningkast 6 i Dagbladets test 2025.
Folkets tilbyr også ferdig utvannet pinnekjøtt, klart til damping og servering – perfekt når du vil gjøre julemiddagen litt enklere.
Pinnekjøtt fra Gilde
Gilde er et trygt og tradisjonsrikt valg for mange til jul, med pinnekjøtt som leverer på smak og kvalitet år etter år. Utvalget spenner fra klassisk røkt og urøkt pinnekjøtt, til pinnebog for deg som ønsker mer kjøtt og mindre fett.
Gilde Gourmetlam
Pinnekjøttet i Gildes premiumserie Gourmetlam produseres på Gol, der kjøttet tørkes i fjelluft på tradisjonelle tørkeloft. Det er slik det ble gjort på tradisjonelt vis, før klimaskap tok over mye av denne prosessen. Dette er med på å påvirke smaken pinnekjøttet.
Pinnekjøtt fra Gildes Gourmetlam fås både røkt og urøkt. Det røkte pinnekjøttet røykes med bøkespon og har dermed en dempet røyksmak. Det urøkte pinnekjøttet fikk terningkast 6 i TV2 sin test i 2025.
Pinnekjøtt fra Finsbråten
Et klassisk pinnekjøtt kappet i fine, jevne stykker og med god fettmarmorering. Finsbråten tilbyr både røkt og urøkt pinnekjøtt, samt pinnebog for deg som ønsker mer kjøtt og mindre fett.
Stort utvalg pinnekjøtt fra lokale produsenter
Pinnekjøtt har sterke tradisjoner, og mange lokale produsenter over hele landet lager sitt eget pinnekjøtt til jul. Utvalget varierer fra butikk til butikk, og gjenspeiler de ulike mattradisjonene i regionene.
Flere av produsentene som leverer pinnekjøtt til MENY har blitt tildelt Matskatt-merket - et kvalitetsstempel for lokalproduserte produkter av høy kvalitet og godt håndtverk.
Smedstuen gård
Pinnekjøttet fra Smedstuen Gård er laget av lammesider med kam, har en rødgrå farge og er gjennomsaltet for fyldig smak. Produsenten har flere ganger gått helt til topps i NM for kjøttprodukter, og er en kjent og kjær favoritt blant mange.
Tind
Tind leverer urøkt pinnekjøtt av høy kvalitet, og ble tildelt gullmedalje under NM i kjøttprodukter 2023. For deg som liker urøkt pinnekjøtt, er dette et utmerket valg til julemiddagen.
ASK
Ask Spekehus ved Jevnaker lager også pinnekjøtt av norske lam. Her står håndverk og dyrevelferd i fokus, og resultatet er et økologisk pinnekjøtt av høy kvalitet!
Andre lokale produsenter
Det finnes flere småskalaprodusenter som også lager pinnekjøtt av høy kvalitet! Mange holder til på Vestlandet, hvor lange tradisjoner for foredling av lammekjøtt står sterkt. Felles for dem er fokus på håndverk, lokale råvarer og ekte norsk matkultur.
Finn din favoritt:
Ferskt pinnekjøtt fra ferskvaredisken
I ferskvaredisken finner du ferskt pinnekjøtt av lam fra utvalgte gårder rundt om i landet. Velg mellom ulike varianter og mengder, avhengig av hvor mange du skal lage middag til. Våre dyktige matarbeidere hjelper deg gjerne med tips til utvanning, damping og servering – slik at du får en perfekt pinnekjøttmiddag.
Vårt rimeligste pinnekjøtt
Hos MENY finner du også pinnekjøtt for deg som er prisbevisst. Pinnekjøttet av lam fra First Price er et fint alternativ!
Pinnekjøtt av sau
Vanligvis lages pinnekjøtt av lam, men om du ønsker en kraftigere smak er pinnekjøtt av sau definitivt noe du burde prøve i år.
Kjøttet tørkes, saltes og røkes på samme måte som vanlig pinnekjøtt, men sauekjøttet vil smake mye mer og er perfekt for en skikkelig pinnekjøttelsker.
Prøv pinnekjøtt av sau
Pinnekjøtt utenom det vanlige
Har du lyst til å prøve noe annet enn tradisjonelt pinnekjøtt av lam? Hos utvalgte MENY-butikker finner du pinnesteik, pinnekjøtt av rein og pinnekjøtt av kje.
Kjøttet er saltet, tørket og modnet på samme måte som pinnekjøttet, og vil definitivt gi en unik smaksopplevelse!