Egils Malt & Appelsin - Islands drikke til jul

Egils Malt & Appelsin - Islands drikke til jul

Oppdatert 16. november 2022
Kjøp de populære Islandske drikkene Egils Maltextrakt og Egils Appelsín i alle MENY-butikker i Norge og i nettbutikken!

Hvis det er en drink som representerer den islandske julen mer enn noen annen drink, så er det Malt og Appelsín. Malt og Appelsín er to brus blandet halvt om halvt sammen, og begge er laget av Ölgerðin Egill Skallagrímsson.

Drikken er alkoholfri, og drikkes av voksne og barn til Islandske høytider som jul og påske.

På samme måte som nordmenn må ha julebrus må islendinger ha denne drikken både før og under julehøytiden.

Egils Maltextrakt 

Egils Maltekstrakt er en ikke-alkoholholdig drikke som ligner på øl. Maltekstrakt er søtt med hint av lakris, og sammen med Egils Appelsín blir den islandske juledrinken til.

Egils Appelsín

Egils Appelsín ble introdusert i 1955 og er i dag en av de mest populære brusene på Island. Det er en unik brus, som er beundret av den Islandske lokalbefolkningen i alle aldre. 

Kjøp Maltextrakt og Appelsin hos MENY:

Ingen vet akkurat hvorfor Islendingene begynte å blande de to sammen eller hvem som er ansvarlig for denne uunnværlige julekombinasjonen.

Tradisjonen kom kort tid etter at Ölgerðin Egil begynte å lage Appelsín, og den sannsynlige årsaken var at folk ønsket at malt - et luksuriøst element i disse dager - skulle vare lenger.

Emblem
.

Julemat på Island

Som i Norge, har Island også lange juletradisjoner. Den mest tradisjonelle julematen i mange genrasjoner har vært røkt lammekjøtt (Hangikjøt), men de siste årene har det endret seg. I dag spiser mange rype, reinsdyrkjøtt, kalkun eller glasert skinkestek. 

Andre Islandske produkter hos MENY

Det bor mange Islendere i Norge og de er stolte av tradisjonene sine. Særlig før høytider som jul og påske "må" de ha blandingen av malt og appelsin, men det er mange andre islandske produkter som hører til høytidene - som sjokolade.

I tillegg til de populære drikkene fra Egils, fås nå bingokuler, stjernerull, hraun bitar og karamellur i mange av MENYs butikker.

Kjøp hos MENY:


Spør i din lokale butikk om du ikke finner varene, matarbeiderne bestiller gjerne inn på forespørsel.

Emblem
Gleðileg jól!