Egils Malt & Appelsin

Egils Malt & Appelsin

Endelig - nå får du de populære Islandske drikkene Egils Maltextrakt og Egils Appelsín i alle MENY-butikker i Norge og i nettbutikken!

Hvis det er en drink som representerer den islandske julen mer enn noen annen drink, så er det Malt og Appelsín. Malt og Appelsín er to brus blandet halvt om halvt sammen, og begge er laget av Ölgerðin Egill Skallagrímsson.

Drikken er alkoholfri, og drikkes av voksne og barn til Islandske høytider som jul og påske.

På samme måte som nordmenn må ha julebrus må islendinger ha denne drikken både før og under julehøytiden.

Egils Maltextrakt 

Egils Maltekstrakt er en ikke-alkoholholdig drikke som ligner på øl. Maltekstrakt er søtt med hint av lakris, og sammen med Egils Appelsín blir den islandske juledrinken til.

Egils Appelsín

Egils Appelsín ble introdusert i 1955 og er i dag en av de mest populære brusene på Island. Det er en unik brus, som er beundret av den Islandske lokalbefolkningen i alle aldre. 

Ingen vet akkurat hvorfor Islendingene begynte å blande de to sammen eller hvem som er ansvarlig for denne uunnværlige julekombinasjonen, men tradisjonen kom kort tid etter at Ölgerðin Egil begynte å lage Appelsín, og den sannsynlige årsaken var at folk ønsket at Malt, et luksuriøst element i disse dager, skulle vare lenger.

Andre Islandske produkter hos MENY

Det bor mange Islendere i Norge og de er stolte av tradisjonene sine. Særlig før høytider som jul og påske «må» de ha blandingen av malt og appelsin, men det er mange andre islandske produkter som hører til høytidene, feks sjokolade.

I tillegg til de populære drikkene fra Egils, fås nå bingokuler, stjernerull, hraun bitar og karamellur i mange av MENYs butikker. Spør i din lokale butikk om du ikke finner varene, betjeningen bestiller med glede inn på forespørsel. 

Gleðileg jól!