Dette er julematen som er best i test 2025

Dette er julematen som er best i test 2025

Publisert 2. desember 2024 Oppdatert 28. november 2025
Lurer du på hvilken ribbe eller pinnekjøtt du skal velge i år? Hos MENY finner du alltid et stort utvalg ribbe og pinnekjøtt, og dette er årets testvinnere som du får kjøpt hos oss.

Hvert år blir ribbe, pinnekjøtt og annen julemat testet av nettavisene, og dette er julematen som har kommet til topps i en eller flere av årets tester.

Best i test pinnekjøtt

Best i test ribbe

  • Jæren Smak tynnribbe, løsvekt i ferskvaredisken - terningkast 6 hos TV2
  • Jæren Smak tynnribbe, fryst - terningkast 5 i VG
  • Finsbråten krydret ribbe - terningkast 5 i Nettavisen 

Få årets testvinnere levert hjem

Emblem
Les også om vinnerne av NM i julemat, der blant annet urøkt pinnebog fra Jacobs Utvalgte, Vossakorv fra Vossakjøt og julepølse fra Gilde fikk gull!
Vinnerne av NM i julemat 2025 får du hos MENY

Vinnerne av NM i julemat 2025 får du hos MENY

Både kjente merkevarer, våre egne merkevarer og flere av våre Matskatter fikk edle medaljer i NM i julemat. Her får du en oversikt over medaljevinnerne vi har i MENY.

Urøkt Hardangerlam fra Folkets

Urøkt pinnekjøtt fra Folkets nådde helt til topps i Dagbladet sin test 14.11.2025, og fikk terningkast 6. Dette er utvalgte lam som har gått på fjellbeite i Hardanger. 

Dagbladet kommenterer at det er pene, like stykker og en god blanding av kotelettstykker og bein.

Vossakjøt pinnekjøtt 

Fra Vossakjøt får du både urøkt, og tradisjonelt eldhusrøkt pinnekjøtt som er røkt i eldhus med flis fra lokale treslag. Disse er begge Matskatter i MENY og har kommet veldig godt ut i flere av årets tester.

  • Urøkt pinnekjøtt fikk terningkast 5 i Dagbladets test 14.11.2025
  • Eldhusrøkt pinnekjøtt fikk terningkast 5 i Nettavisen 18.11.2025, og hele 8 av 10 i testen til Dagens Næringsliv 20.11.2025

Dagbladet kommenterer at stykkene på det urøkte pinnekjøttet er jevne i størrelsen, og mest sider, noe bog. Det dufter mildt og rundt av pinnekjøttet, og har mye god smak.

Wow! For en fantastisk røyksmak. Dette var helt knall. - sier en av dommerne om det eldhusrøkte pinnekjøttet fra Vossakjøt. Det eneste som skiller dette pinnekjøttet fra en sekser er at noen synes det var litt for mye salt. 

Gilde Gourmetlam urøkt pinnekjøtt

Det urøkte pinnekjøttet fra Gilde gourmetlam fikk toppscore hos TV2 med terningkast 6, og 7 av 10 poeng i testen til Dagens Næringsliv

Dette er nøye utvlagte kvalitetslam som har beitet på urter og lyng fra norsk natur. 

Dette skal du se etter når du velger pinnekjøtt

Dette skal du se etter når du velger pinnekjøtt

Hva må du se etter når du skal velge pinnekjøtt, hva betyr marmorering og hva skiller pinnekjøtt av høy kvalitet fra resten? MENY-Laugets Brynhild Ree Jensen gir deg svaret.

Jæren Smak tynnribbe løsvekt 

Ribbe fra Jæren Smak ble testvinner og fikk terningkast 6 i TV2 test av tynnribbe 21.11.2025. Det var varianten fra ferksvaredisken som nådde helt til topps. Juryen mente at man ikke kunne forvente noe mer av en ribbe, og at denne var meget saftig og god, og smakte langtidsstekt. 

Den fryste varianten fra Jæren Smak var testvinner, og fikk en sterk 5'er hos VG 01.12.2025. Juryen skrev at ribba hadde nydelig utseende, gyllen glød og flotte lag med saftig kjøtt og fett. Smaker jul!

Kjøttet smelter i munnen og svoren er crunchy og jevn. - sier en av dommerne i VG sin test.

Slik lages vår beste ribbe av Jæren Smak kvalitet

Slik lages vår beste ribbe av Jæren Smak kvalitet

Den beste ribba kommer fra en gris som har det godt. Ribbe av Jæren Smak kvalitet er godt marmorert, god kjøttfylte og akkurat nok fett til å gi sprø svor og saftig, smakfull ribbe. Dette er vår premiumribbe av Jæren Smak kvalitet.

Ribbe fra Jæren Smak er MENYs premiumribbe. Den er godt marmorert, har god kjøttfylde og akkurat nok fett til å gi sprø svor og saftig, smakfull ribbe.

Finsbråten krydret ribbe

Finsbråte krydret ribbe fikk en klar 5'er på terningen da Nettavisen testet ribbe 21.22.2025.

Ribba fikk skryt for veldig god svor, og mørt og smakfullt kjøtt. Det eneste som trakk denne ribben ned fra en sekser, er at det var litt mye pepper. 

Se etter dette når du velger ribbe

Se etter dette når du velger ribbe

Brynhild Ree Jensen, medlem av MENY-Lauget, gir deg de beste tipsene som sikrer at du velger en ribbe som gjør julemiddagen til en suksess.