Dette er vinnerne av årets resteoppskrift 2025 Se video

Dette er vinnerne av årets resteoppskrift 2025

Oppdatert 22. oktober 2025
Av over 700 innsendte oppskrifter, har dommerne smakt seg fram til tre spesielt gode retter. Se hvem som vant, og smak oppskriftene deres!

Å velge blant de innsendte oppskriftene var ingen enkel oppgave for juryen med Will Palor, Kjartan Skjelde, Ken Vanhoegaerden og Roar Sjåvåg, men de klarte å lande en favoritt til slutt. 

Fra venstre: Kjartan Skjelde, Ben Vanhoegaerden, Will Palor og Roar Sjåvåg Fra venstre: Kjartan Skjelde, Ben Vanhoegaerden, Will Palor og Roar Sjåvåg

1. plass: Arancini av resteris

Brages' oppskrift på Risboller gikk rett til topps. Bollene er basert på rester av ferdigkokt ris og/eller kjøtt og grønnsaker, samt revet ost som tilsettes egg og formes til små delikate boller. Disse vendes i brødsmuler eller pankomel før de stekes i olje på høy varme slik at de blir cruncy utenpå og myke og saftige inni. 

Juryen var imponert over hvordan man klarte å skape en helt ny rett der man kan benytte rester av både ris, kjøtt og grønnsaker som man har liggende. Juryen lot seg også overbevise av at bollene både var enkle å lage, crunchy og saftige, mettende og ikke minst veldig gode.

2. plass: Rispizza

Forslag til hvordan man bruker opp rester av ris har virkelig vært i vinden i år, og en av oppskriftene vi fikk inn var forslaget til Thea om Rispizza. 

Her brukes risrestene som bunnen på pizzaen som blir stekt sprø i ovnen sammen med litt egg. Så er det bare å toppe pizzaen med det du liker av topping. Mozzarella, tomatsaus, creme fraiche, skinke, grønnsaker eller sterk pølse? Rispizza er både enkelt å lage og kjempegodt, hvem liker vel ikke pizza? 

3. plass: Restebrød- lasagne

Hva gjør man med tørt og gammel brød? Det visste Mathias svaret på; man lager restebrød-lasagne!

En kreativ oppskrift hvor du får brukt opp gammelt brød, men også rester av kokte eller stekte grønnsaker. I denne retten bruker du brød i stedet for lasagneplater mellom lagene av tomatsaus og grønnsaker. Topp med ost og stek i ovnen. Digg som lunsj, middag eller matpakke, og veldig mettende. 

Vi gratulerer vinnerne, og takker for alle de gode bidragene som ble sendt inn. Alle oppskriftene er kreative ideer for å bruke opp varer man har liggende, og vil falle i smak hos hele familien.

Vi takker for alle de gode oppskriftene som er sendt inn, og gratulerer spesielt vinnerne Brage, Thea og Mathias som mottar gavekort fra MENY og Too Good To Go i premie.