Bringebærlandet - smaken av norsk sommer

Bringebærlandet - smaken av norsk sommer

Bringebærlandet er et helt eget land. Det ligger i grensetraktene mellom Frogn og Ås og byr på smaken av norsk sommer.

Barna var små, livet hektisk og drømmen om en roligere tilværelse på landet sterk. Smykkekunstneren Åse-Marit Thorbjørnsrud og historiker og journalist Roy Andersen begynte å se seg om etter et småbruk i passe avstand fra Oslo. På Østre Torp fant de akkurat det de ønsket seg, pakket sammen bylivet og etablerte seg på det idylliske bruket omgitt av nabogårder med bærproduksjon.

  • Frosne Fristelser 160g Bringebærlandet

    Frosne Fristelser

    160g Bringebærlandet

    169,00 kr

    1 056,25 kr/kg

    Midlertidig utsolgt
  • Bringebærdrikke 700ml flaske Bringebærlandet

    Bringebærdrikke

    700ml flaske Bringebærlandet

    129,00 kr

    184,29 kr/l

  • Bringebær Frysetørket 35g Bringebærlandet

    Bringebær

    Frysetørket 35g Bringebærlandet

    199,00 kr

    5 685,71 kr/kg

Idéen om en sommerjobb

Livet var godt, barna grodde til og idéen om en sommerjobb dukket opp.

Hva om vi dyrker bringebær? Og om vi samarbeider med jordbærbonden på nabogården om plukking og salg. Da blir det mer til alle.

I 2009 ble de første bringebærhekkene plantet i solrike hellinger, og etter noen år var produksjonen i full gang. Når jordbærsesongen var over, trådte plukkerne fra nabogården til og store saftige og smaksrike bringebær av typen Glen Ample havnet i kurver og kom for salg i bærbua langs veien.

Åse-Marit og Roy blant bringebærhekkene. Det er tilsammen ca. seks kilometer med bringebærhekk Åse-Marit og Roy blant bringebærhekkene. Det er tilsammen ca. seks kilometer med bringebærhekk

Nå har Åse-Marit og Roy bringebær på et område på omtrent 25 dekar som tilsvarer rundt seks kilometer bringehekk.

- Driften er konvensjonell, men vi er opptatt av å dyrke så miljøvennlig som mulig, forteller Roy. Vi stiller høye kvalitetskrav til bringebærene våre og legger ned mye arbeid for å oppnå det. Hekkene stelles fra tidlig vår til sen høst for å gi plantene nok lys til fotosyntesen og hindre angrep av sopp og annet utøy. Og så må plantene beskyttes både mot insekter og spesielt rådyr. Trikset vårt er blanke CD-plater. De holder rådyrene på avstand.

Driften er konvensjonell, men vi er opptatt av å dyrke så miljøvennlig som mulig.

Og plukkerne er ikke lenger sesongarbeidere fra nabogården, men lokale ungdommer og studenter fra Universitet på Ås som får sommerjobb.

Det er mye håndarbeid når de Frosne Fristelsene blir laget Det er mye håndarbeid når de Frosne Fristelsene blir laget

Solvarme bringebær og Frosne Fristelser

Helt siden starten har Åse-Marit og Roy vært opptatt av å bruke alle bærene. Mye selges nyplukket i kurver og kasser til dessert og sylting. Resten fryses ned og selges som foredlede produkter. Bringebærlandet er kjent for både drikkevarer og frosne bringebær av høy kvalitet, men det var idéen til svigerdatteren fra Brasil som gjorde at folk i hele Norge fikk øynene opp for den lille virksomheten.

Hun savnet en godbit fra hjemlandet, nemlig fryst konfekt av friske syrlige bringebær, dekket med lys karamellsjokolade og melkesjokolade, presentert i pene små bokser.

  • Frosne Fristelser er en lekker konfektbit med et perfekt modent fryst bringebær dekket av to lag kvalitetssjokolade. Kombinasjonen av den friske syrlige bringebærsmaken og sødmen fra sjokolade og karamell gir en balansert og kompleks smaksopplevelse.

  • Frysetørkede Bringebær smaker godt både i frokosten, på desserten eller som en sunn snack. De store runde bærene har fantastisk farge og smak, og er laget for å imponere.

  • Bringebærdrikke er frisk og drikkeklar bringebærsaft med en liten tvist av sitrus. Nyt den avkjølt til mat, eller server den i pene glass som velkomstdrink. Suksessen er garantert.
Ta de Frosne Fristelsene ut av fryseren en liten halvtime før de skal nytes, for den beste smaksopplevelsen!