Kald drikke i sommervarmen

Kald drikke i sommervarmen

På varme sommerdager er det ingenting som er bedre enn å kjøle seg ned med noe godt å drikke. Vi gir deg våre beste oppskrifter, på limonade, iskaffe, milkshake og mer.

Skal du ha venner på lunsj i hagen, grille eller arrangere sommerfest? Da bør du lese videre. 

Forfriskende limonade

Friskt, søtt og litt surt – limonade er for mange selve smaken av varme sommerdager. Lag en stor mugge og server i glass med isbiter.

Emblem
Ha spiselige blomster eller bær i isbiter, og server i glassene sammen med limonaden, så får du vakre, sommerlige drinker.

Vil du servere en alkoholfri velkomstdrink er limonade perfekt på sene sommerkvelder i godt lag, eller som litt ekstra kos.

Prøv også en av disse oppskriftene:

Lag selv eller kjøp ferdig:

Slik lager du dekorative isbiter

Slik lager du dekorative isbiter

Visste du at frukt, bær, urter og spiselige blomster kan brukes i isbiter? I tillegg til å være svært dekorativt, er det en super måte å få brukt opp det du har til overs på.

Iskaffe

Nå i sommer er det mange som bytter ut den tradisjonelle kaffekoppen med iskaffe og kaldbrygget kaffe.

Den enkleste veien til et glass deilig iskaffe er å bruke isbiter. Da lager du bare kaffe på vanlig vis, gjerne med hjelp av håndbrygg og gode bønner. Når kaffen er klar, kjøler du den ned og server med isbiter. Du kan også fryse ned kaffen som isbiter, og så bare helle over melk når du vil ha iskaffe.

Ønsker du litt ekstra smak på kaffekoppen? Kombiner kaffe, isbiter, fløte og sjokoladesaus, og server en deilig kaffeshake eller ismocca.

Prøv en av disse lekre oppskriftene:

Slik lager du iskaffe og kaldbrygget kaffe

Slik lager du iskaffe og kaldbrygget kaffe

Her viser vi deg hvordan du lager varmbrygget iskaffe og kaldbrygget kaffe.

Lag fristende iskaffe:

Milkshake

Milkshake er både drikke og dessert i ett, og en stor favoritt hos de minste. Her kan du gjøre det så enkelt som å kjøre is og melk i en blender, eventuelt også med banan i. Eller du kan tilsette sjokoladesaus, karamellsaus eller friske bær for ekstra smak.

Klikk for flere oppskrifter på milkshake
En god tørstedrikk er et must hvis du skal på stranden eller i parken. Legg ønsket drikke i fryseren dagen før, så holder den seg iskald i flere timer mens isen smelter.

Sommerlig smoothie

En frisk og fargerik smoothie er en enkel måte å få i seg fem om dagen på i sommer. Server den til frokost, som mellommåltid eller når du har lyst på noe friskt, søtt og godt i varmen.

Klikk for flere oppskrifter på smoothie

Lag selv eller kjøp ferdig:

Husk isbiter: