Hils på fiskene

Hils på fiskene

Hva kan ditt barn om fisk? La dem få hilse på Brage Breiflabb, Kaja Kveite, Ludvig Laks og alle vennene deres.

Hva er Fiskeknappen?

Vi i MENY brenner for matglede, hos både voksne og barn. Fiskeknappen er et av våre tiltak for å skape nysgjerrighet og interesse hos de minste. Hensikten er å lære barna litt mer om fisk, og invitere dem til å besøke oss i fiskedisken for å se hva som finnes der. Kanskje vil de også smake på en type fisk de ikke har smakt før?

Brage Breiflabb

Hei, jeg heter Brage Breiflabb! Noen kaller meg også marulk, ulke eller til og med storkjeft fordi jeg har så stor munn! Skarpe tenner har jeg og. Jeg bor i havet, og jeg liker meg best nærme bunnen. Mange sier at jeg er en delikatesse!

Kaja Kveite

Hei! Jeg heter Kaja Kveite og min familie kalles for flyndrefamilien. Jeg kan bli over 3.5 meter lang og 300 kilo tung. Jeg kan leve i opptil 60 år, og jeg kan legge 7 millioner egg! Ganske imponerende, hva? Kroppen min er flat og jeg kan skifte farge så du nesten ikke ser meg, jeg liker å si at det er min superkraft.  Jeg bor også i havet og liker meg nede ved bunnen sånn som Brage Breiflabb.

Ludvig Laks

Hei! Jeg heter Ludvig Laks og jeg er ofte barnas favoritt. Jeg er grå og blank på utsiden, nesten som sølv, og rosa på innsiden. Jeg er en villaks og ble født i ferskvann, blant steinene i bunnen av en elv. Nå bor jeg i havet, men jeg elsker å leke i elvene der jeg kan svømme fort og hoppe høyt, så jeg skal tilbake dit etter hvert.  Noen av vennene mine er oppdrettslaks, de ble født i ferskvann på land, og så flyttet de ut i havet senere. Husene deres heter merder.

Lag en burger med laks eller fiskekake

Øyvind Ørret

Hei! Jeg heter Øyvind og er i familie med Ludvig Laks, det er derfor vi ligner litt. Jeg kan også bo både i ferskvann og i saltvann, og jeg er rosa på innsiden som han. Noen av vennene mine er gule på magen.

Tore Torsk

Hei, jeg heter Tore Torsk og du kjenner meg igjen ved at jeg er prikkete og har skjegg. Jeg har også en storebror som heter Stian Skrei, han er litt større og sterkere enn meg. Vi er begge hvite på innsiden.

Emblem
Visste du at du kan lage hjemmelagde fiskepinner av torskefilet, og bruke cornflakes eller knuste tortilla chips som panering?

Slik lager du fiskepinner hjemme

Sofie Sei

Hei! Jeg heter Sofie Sei, og jeg er i familie med Tore Torsk. Jeg er sølvfarget på magen, mørk blågrønn på ryggen og hvit på innsiden. Jeg liker å svømme fort, hoppe høyt, og trener gjerne der det er mye strøm så jeg blir sterk og enda raskere.

Maja Makrell

Hei! Jeg heter Maja Makrell og jeg er kjent for de fine fargene mine. Jeg liker å pynte meg med skinnende blått og grønt. Jeg har også striper på ryggen. Jeg er ganske liten, men til gjengjeld veldig rask, og jeg liker å svømme i stim i havet sammen med alle vennene mine!

Sara Sild

Hei! Jeg heter Sara Sild og jeg har mange, små, blanke skjell som skinner i sølv. Jeg liker å svømme i stim sammen med vennene mine, akkurat som Maja Makrell. Vi kan svømme flere kilometer langs kysten.

Emblem
Visste du at det er anbefalt å spise fisk 2-3 ganger i uken? Det er fordi fisk inneholder mye som er bra for kroppen, som proteiner, vitamin B12, jod og selen.
Se flere oppskrifter med fisk her