Slik steker du hel piggvar

Slik steker du hel piggvar

Piggvar blir ofte omtalt som havets festfisk, og skal du servere fisk til mange er hel piggvar et godt valg.

Piggvar er spesielt god matfisk og typisk festfisk, eller når du skal unne deg noe litt utenom det vanlige. Skal du ha flere gjester på besøk, kan du steke piggvaren hel.

Få fersk piggvar levert hjem:

Slik tilbereder du piggvaren

Når du steker piggvaren hel får fisken ekstra kraft på fiskebeina og du bevarer saftigheten. Når fisken er ferdigstekt kan du enkelt dra av skinnet og fisken løsner fort fra bena. Her sparer du deg for mye gris på kjøkkenet!

Slik gjør du:

  1. Skyll piggvaren og legg den på grovt salt i ildfast form.
  2. Snitt i skinnet og sett i båter med sitron og frisk timian.
  3. Fisken stekes i ovnen på 180 grader til den er akkurat gjennomstekt, dette tar ca. 30 minutter. Fisken er perfekt når kjernetemperaturen er 55 grader. 
Bruk steketermometer for perfekt resultat.

– Det elegante hvite fiskekjøttet passer aller best å steke og kler smaker som tomater, kapers og brunet smør, forteller Christina Apalnes, fiskeansvarlig hos MENY Kalbakken og medlem av MENY-Lauget, MENYs egne mateksperter.  

– Serverer du piggvar sammen med pasta, cherrytomater og andre godsaker, har du en oppskrift som faller i smak hos alle.

Piggvar med pasta og stekte tomater