Slik griller du halloumi
Enten du er vegetarianer, fleksitarianer eller bare vil nyte et deilig måltid uten kjøtt, er grillet halloumi til grillmåltidet garantert en vinner.
Hva er halloumi?
Halloumi er en gresk ost tradisjonelt tilregnet Kypros, og ble tradisjonelt produsert av fåremelk. I dag lages den også av geite- eller kumelk, og er en ost med gummiaktig konsistens, som smaker nydelig etter en runde på grillen.
Prøv en av disse variantene:
Slik griller du halloumi og paneer
Halloumi tåler varmebehandling uten at den smelter særlig fort. Dette gjør at osten perfekt for deg som vil ha noe godt og mettende på grillen, uten at det inneholder kjøtt.
Å grille halloumi er ifølge Øyvind veldig enkelt. Slik gjør du det:
- Skjær osten i fingertykke skiver.
- Pensle skivene med rapsolje og eventuelt krydre med salt og pepper.
- Grill skivene på direkte varme til de er gylne på begge sider og akkurat gjennomvarme.
- Server både halloumien umiddelbart – rett fra grillen.
Husk på dette når du griller halloumi
Det aller viktigste å huske på når du griller osten er å pensle med litt olje før grilling, for å få en fin grillflate – uten at ostebitene setter seg fast på grillen.
- Server osten direkte fra grillen. Hvis den grillede osten rekker å bli kald før den serveres, vil den få en fast konsistens, som noen ikke er så glad i.
Halloumi er et godt alternativ til kjøtt. Den er proteinrik, som gjør at du likevel får i deg proteiner selv om du ikke spiser kjøtt.
- Halloumi kler dessuten mange ulike smaker, så her er det bare å leke seg på kjøkkenet, sier Øyvind Evenstuen. Han er assisterende ferskvaresjef på MENY Union Brygge og medlem av MENY-Lauget, MENYs egne mateksperter.
Dette serverer du til halloumi
Du kan generelt erstatte både kjøtt, burger eller fisk med grillet halloumi eller paneer, fordi stort sett alt tilbehør passer til, enten det er grillede grønnsaker, burgerbrød, bbq-saus eller en frodig salat.
Et deilig serveringstips er å erstatte kjøttet i oppskriften indrefilet av okse med bakt gulrotsalat med halloumi.