Den beste ribba til jul - dette er ribbene du finner hos MENY

Den beste ribba til jul - dette er ribbene du finner hos MENY

Oppdatert 27. november 2023
Ribbe er ikke lenger bare ribbe. Velg mellom alt fra fryst, fersk, krydret og ferdig stekt ribbe til jul. Her er noe av utvalget du finner i MENYs nettbutikk og i din lokale MENY-butikk.

Det har skjedd mye på ribbefronten de siste årene. Utvalget er blitt betydelig større, og nordmenn ønsker i økende grad å betale litt ekstra for kvalitet når de handler julemiddag.

- MENY har mer enn 20 varianter av ribbe. Alt fra fryst, fersk, krydret og stekt, sier Espen Schøning Lie, leder av MENY-Lauget.

Bestselgeren er fortsatt fersk tynnribbe. Mens familieribben går noe tilbake i salg, øker etterspørselen etter ulike varianter av premiumribbe.

Mange av ribbene fryses, slik at du kan sikre deg den beste ribba i god tid før jul. At ribba er frossen har ingenting å si for kvaliteten.

Fersk ribbe fra ferskvaredisken

I våre ferskvaredisker finner du fersk tynnribbe, familieribbe og juleribbe. Her kan du velge ribbe og akkurat hvor mye du trenger. Våre dyktige matarbeidere hjelper deg gjerne med tips og råd underveis, slik at du får med deg den beste ribba hjem.

Usikker på hva du skal velge? Våre flinke matarbeidere hjelper deg gjerne! Usikker på hva du skal velge? Våre flinke matarbeidere hjelper deg gjerne!
Husk at vi kan rute svoren på fersk ribbe for deg!

Jæren Smak ribbe

En av de beste du finner hos MENY er Jæren Smak ribbe, som er utviklet i samarbeid med MENY-Lauget. 

Jæren Smak ribbe er spesielt utvalgte gourmetribber fra store svin. De er håndskåret og perfekt marmorert, med mye kjøtt og smak.

Ribbe fra Jæren Smak er godt marmorert, noe som gir saftig og smakfull ribbe. Ribbe fra Jæren Smak er godt marmorert, noe som gir saftig og smakfull ribbe.

Prøv ribbe fra Jæren Smak:

Jæren Smak har MENY-lauget klassifisert som Matskatt fra Rogaland, et kvalitetsstempel som kun tildeles leverandører og produsenter som tilbyr produkter av høy kvalitet.

God dyrevelferd er viktig for godt kjøtt! Her finnes det ingen snarveier.

Grisene har ekstra romslig med plass i båsen, spesielt godt fôr, kort vei til slakteri og høyere slaktevekt, som betyr at dyrene får leve lenger og bedre. 

Slik lages vår beste ribbe av Jæren Smak kvalitet

Slik lages vår beste ribbe av Jæren Smak kvalitet

Den beste ribba kommer fra en gris som har det godt. Ribbe av Jæren Smak kvalitet er godt marmorert, god kjøttfylte og akkurat nok fett til å gi sprø svor og saftig, smakfull ribbe. Dette er vår premiumribbe av Jæren Smak kvalitet.

Grøstad ribbe av frilandsgris

Dette er frilandsgriser som går fritt rundt hele året – ute eller inne. De bestemmer selv om de vil ta seg en middagslur i solen eller gå i skogen og grave etter røtter. Det gir smakfullt kjøtt og er perfekt å servere på selveste julaften.

Glade frilandsgriser gir svært godt kjøtt med god samvittighet. Glade frilandsgriser gir svært godt kjøtt med god samvittighet.
Emblem
Ribbe fra Grøstad Gris tilbys dessverre ikke i hele landet fordi produksjonen ennå er for liten, men spør gjerne etter ribbe fra Grøstad i din butikk.
Slik steker du ribbe med sprø svor

Slik steker du ribbe med sprø svor

Over halvparten av alle nordmenn spiser ribbe på julaften, og hvert år er det like spennende å se om svoren blir sprø. Vil du være sikret knasende sprø svor og saftig ribbe? Vi viser deg hvordan du enkelt steker perfekt ribbe - hver gang.

Ferdigpakket ribbe av MENY-kvalitet

Kvalitet og smak er viktig når vi velger ut råvarer, og ribbene med MENY-merket er av spesielt god kvalitet. Ribba kommer ferdig rutet og krydret, og kan fryses ned. 

Nystekt ribbe fra varmeskapet

Å steke en hel ribbe kan bli litt i meste laget når man har lyst på en forsmak av jula. Hos MENY får du nystekt ribbe i varmeskapet gjennom hele førjulstiden.

Vi har også ferdigstekt, kald ribbe for deg som vil varme den opp senere eller bruke som pålegg i tillegg til en ferdig ribbetallerken.

Nystekt ribbe fra ferskvaredisken

Nystekt ribbe fra ferskvaredisken

Er du sulten på et stykke ribbe eller tenker å servere ribbe til middag i dag? I varmeskapet har vi nystekt ribbe med sprø svor hele julen.

Ribbe fra kjente og kjære produsenter

Det er ofte sterke tradisjoner knyttet til valget av julematen, og vi har ribbe fra kjente og kjære produsenter som Gilde og Finsbråten. 

Prøv langtidsstekt ribbe til jul

Prøv langtidsstekt ribbe til jul

Har du lyst til å servere ekstra saftig og smakfull ribbe i år? Å langtidssteke ribbe er enklere enn du tror, og gir en fantastisk god smak og mørt kjøtt. Slik gjør du det!

Vårt billigste alternativ

Vi har både familieribbe og tynnribbe fra First Price. Her kan du velge mellom fersk, krydret tynnribbe, frossen tynnribbe eller frossen familieribbe.

Hvilken ribbe skal du velge?

Mange har en favorittprodusent eller ribbetype de alltid går for. Har du lyst til å prøve noe nytt i år? Prøv ribbe fra Jæren Smak, eller en annen godt marmorert ribbe. Her er det enkelt å få et godt resultat!

Ikke kjøp for mager ribbe. En ribbe med flotte lag fett og kjøtt gir mer smak, og fettlaget under svoren er også viktig for å få sprø svor.

Fersk eller frossen ribbe

De fleste vil ha fersk ribbe, men om du ønsker å slippe stresset med å kjøpe ribbe få dager før jul, er frossen ribbe et godt alternativ. 

Du kan også kjøpe fersk ribbe tidlig i sesongen og fryse ned selv. Da er julemiddagen sikret, og du kan bruke tiden på andre ting når det nærmer seg jul.

Det er ingen forskjell i kvaliteten på fersk eller frossen ribbe. Vår premiumribbe fra Jæren Smak finner du faktisk i frysedisken.