Stort utvalg ribbe hos MENY

Stort utvalg ribbe hos MENY

Ribbe er ikke lenger bare ribbe. Velg mellom et stort utvalg ribbe - alt fra fryst, fersk, krydret og ferdig stekt. Her er noe av utvalget du finner på nett og i din lokale MENY-butikk!

Det har skjedd mye på ribbefronten de tre-fire siste årene. Utvalget er blitt betydelig større, og nordmenn ønsker i økende grad å betale litt ekstra for kvalitet når de handler julemiddag.

- MENY mer enn 20 varianter av ribbe, alt fra fryst, fersk, krydret og stekt, sier Espen Schøning Lie, leder av MENY-Lauget.

- Bestselgeren er fortsatt fersk tynnribbe. Mens familieribben går noe tilbake i salg, øker etterspørselen etter ulike varianter av premiumribbe.

Mange av ribbene fryses, slik at du kan sikre deg den beste ribba i god tid før jul. At ribba er frossen har ingenting å si for kvaliteten.
Usikker på hva du skal velge? Våre flinke matarbeidere hjelper deg gjerne! Usikker på hva du skal velge? Våre flinke matarbeidere hjelper deg gjerne!

Fersk ribbe fra ferskvaredisken

I våre ferskvaredisker finner du fersk tynnribbe, familieribbe og juleribbe. Her kan du velge ribbe og akkurat hvor mye du trenger. Våre dyktige matarbeidere hjelper deg gjerne med tips og råd underveis, slik at du får med deg den beste ribba hjem.

I år kan vi dessverre ikke garantere fersk, norsk ribbe helt fram til jul.
Vil du være sikret norsk ribbe til jul, kjøp tidlig og frys ned selv, eller kjøp ferdig frossen ribbe.

Jæren Smak ribbe

En av de beste du finner hos MENY er Jæren Smak ribbe, som er utviklet i samarbeid med MENY-Lauget.

Ribbe fra Jæren Smak er godt marmorert, noe som gir saftig og smakfull ribbe. Ribbe fra Jæren Smak er godt marmorert, noe som gir saftig og smakfull ribbe.

Jæren Smak har MENY-lauget klassifisert som Matskatt fra Rogaland, et kvalitetsstempel som kun tildeles leverandører og produsenter som tilbyr produkter av høy kvalitet. 

Jæren Smak ribbe er spesielt utvalgte gourmetribber fra store svin. Håndskåret og perfekt marmorert, med mye kjøtt og mye smak.

 

God dyrevelferd er viktig for godt kjøtt! Her finnes det ingen snarveier.

Grisene har ekstra romslig med plass i båsen, spesielt godt fôr, kort vei til slakteri og høyere slaktevekt, som betyr at dyrene får leve lenger og bedre. 

Glade frilandsgriser gir svært godt kjøtt med god samvittighet. Glade frilandsgriser gir svært godt kjøtt med god samvittighet.

Grøstad familieribbe av frilandsgris

Dette er frilandsgriser som går fritt rundt hele året – ute eller inne. De bestemmer selv om de vil ta seg en middagslur i solen eller gå i skogen og grave etter røtter. 

Ribba tilbys dessverre ikke til hele landet fordi produksjonen ennå er for liten, men spør etter ribbe fra Grøstad i din butikk. 

Ferdigpakket ribbe av MENY-kvalitet

Kvalitet og smak er viktig når vi velger ut råvarer, og ribbene med MENY-merket er av spesielt god kvalitet. Ribba kommer ferdig rutet og krydret, og kan fryses ned. 

Ribbe fra kjente og kjære produsenter

Det er ofte sterke tradisjoner knyttet til valget av julematen, og vi har ribbe fra kjente og kjære produsenter som Gilde og Finsbråten. 

Vårt billigste alternativ

Vi har både familieribbe og tynnribbe fra First Price. Her kan du velge mellom fersk, krydret tynnribbe, frossen tynnribbe eller frossen familieribbe.

Husk at vi kan rute svoren på fersk ribbe for deg i butikken!

Slik velger du riktig ribbe

  • Familieribbe, som har koteletten på, har mindre fett og mer rent kjøtt - derfor faller den gjerne i smak hos familier der noen ønsker magert, mens andre vil ha det tradisjonelt. 
  • Juleribben består av samme stykke som familieribben, men kotelettbeinet er fjernet, noe som gir jevnere stykke. Det gjør den lettere å steke og dele. 
  • Tynnribben har en fin fordeling mellom kjøtt og fett, noe som gir god smak og sikrer saftigheten.
  • Ikke kjøp for mager ribbe. En ribbe med flotte lag fett og kjøtt gir mer smak, og fettlaget under svoren er også viktig for å få sprø svor.
  • Både fersk og fryst kvalitetsribbe: De fleste vil ha fersk ribbe, men her er det begrenset tilgang på ribbe i år. I stedet for å kjøpe fersk og fryse inn selv, kan et alternativ være å kjøpe en profesjonelt fryst gourmetribbe, slik som Jæren Smak.