Derfor er marmorering viktig

Derfor er marmorering viktig

Leter du etter et godt stykke kjøtt er det spesielt én ting du skal se etter.

Hva er det som egentlig kjennetegner et godt stykke kjøtt? Et av de viktigste elementene er marmorering, altså intramuskulært fett.

Fettmarmoreringen i kjøtt er alle de hvite små fettstripene og prikkene du ser jevnt fordelt i kjøttet.

- Skal du ha kjøtt som er saftig og mørt, må du se etter kjøttstykker som har nettopp dette, forklarer Thomas Høe, kokk og medlem av MENY-Lauget.

- Når kjøttet stekes smelter fettmarmoreringen. Dette gir kjøttet god smak, og bidrar til at det blir saftig. Velger du kjøtt uten marmorering er det vanskelig å unngå et tørt resultat. 

Fordelen med kjøtt fra Angus er at marmoreringen er jevnt fordelt i kjøttet. Fordelen med kjøtt fra Angus er at marmoreringen er jevnt fordelt i kjøttet.

Fett gir smak  

Fett er altså ikke noe du bør unngå, og viktigheten av god marmorering gjelder for både storfe, svin og lam. 

- Skal du kose deg med pinnekjøtt, entrecôte eller indrefilet av svin, er det smaken som fettet gir som du er ute etter, forklarer Thomas. 

Marmorering er alle de hvite små fettstripene og prikkene du ser jevnt fordelt i kjøttet.

Kjøp MENY Angus i nettbutikken:

Viktigheten av god marmorering gjelder for både storfe, svin og lam. Her ser du  marmorering i svinekjøtt fra Jæren Smak. Viktigheten av god marmorering gjelder for både storfe, svin og lam. Her ser du marmorering i svinekjøtt fra Jæren Smak.

Kjøtt fra Angus har best marmorering

For å oppnå best mulig resultat foretrekker Thomas å bruke storfekjøtt fra rasen Angus, svinekjøtt fra Prima Jæren og Jæren Smak lam fra Prima Jæren.

- Fordelen med kjøtt fra Angus er at marmoreringen er jevnt fordelt i kjøttet. I stedet for å ha ett stort fettøye, noe jeg ellers ser ofte, er fettet fra Angus spredt utover. Det gir et mye bedre kjøttstykke. 

Kjøttet du finner i ferskvaredisken hos oss er valgt ut med omhu, og skal blant annet ha fin marmorering.