Lerstangkylling fra Vestfold - kylling i verdensklasse
Lerstangkylling finnes i mange former og fasonger. Alt fra salatkjøtt til hel kylling, kyllingfilet og kyllingconfit. Lerstangkyllingen er ikke bare en saktevoksende rase, den er både ekstra saftig og smakfull - og du finner den kun hos MENY.
Kjøp Lerstangkylling hos MENY
Fokus på dyrevelferd
Alle Lerstangkyllinger starter livet på Lerstang gård før de vokser opp hos noen få utvalgte og omsorgsfulle bønder rundt i Vestfold.
Kyllingene har god plass å boltre seg på, hvor de også kan gå ut i utehager med naturlig lys og frisk luft.
De får vokse opp i omgivelser der bonden har gjenskapt så naturlige miljø som mulig. Med tilgang på halmballer, vagler og andre miljøberikelser som flittig blir brukt, lever kyllingen et sunt og godt liv. Fjærene renser de i strøbad når de selv ønsker det.
Først ute med 100% soyafritt fôr
Lerstangkyllingene har fri tilgang på fôr og spiser seg mette når de ønsker det. Fôret produseres på en lokal mølle i Vestfold, er helt uten importert soya og består av en god andel grovfôr som er viktig for god tarmhelse.
Fôret er 100% naturlig og består blant annet av raps, åkerbønner, erter, hvete, rughvete, havre og bygg. Hele 90% av dette dyrkes lokalt i Vestfold!
Lerstang finner du i alle landets MENY-butikker
Lerstang-kylling kommer i mange varianter som du finner hos MENY. I mange av butikkene finner du også store og saftige ferdiggrillede Lerstangkyllinger og kyllingår i varmeskapet.
Saftig, helstekt kylling fra Lerstang
Fordelen med hel kylling er at du får bade vinger, lår og fileter, som er perfekt om du skal lage mat til mange. I tillegg inneholder hel kylling mer fett, som igjen gir mer smak.
Vil du diske opp med en fantastisk middag, bør du prøve helstekt kylling med urtesmør, stekte plommer og eplesirup.
Smakfull kylling som pålegg og i salat
Visste du at Lerstangkylling også kommer i ferdigstekte varianter, pålegg og som sous-vide? Det gjør både frokosten, lunsjen og middagen enkel og smakfull.
- Spiseklar og ferdigstekt kylling får du både krydret og naturell - perfekt til enhver rask lunsj eller middag.
- Pålegg av mør kyllingfilet, og fås krydret eller naturell. Perfekt topping på grovbrød med litt salat og sprø grønnsaker.
Kylling på nye måter til middag
Har du prøvd saftige kyllingpølser av Lerstangkylling, eller hva med saftig sous vide eller kyllingconfit? OLm du er lei av den vanlige kyllingen, kan disse være et godt alternativ til god og smakfull middag.
- Kyllingconfit av Lerstangkylling
Confit er en annen tilberedingsmetode over lang tid. Vanligst er andeconfit, men kylling er et utmerket valg. Når den langtidskokes, får det en fantastisk smak og den saftige Lerstangkyllingen blir enda saftigere. Har du ikke tid til å lage confit fra bunnen av, bør du teste ut kyllingconfit. - Sous vide kyllingfilet
Sous vide er en tilberedingsmetode som går ut på å varme opp kjøtt over lenger tid og lav temperatur. Resultatet er en særdeles saftig og smakfull kyllingfilet. - Saftige kyllingpølser
Kyllingpølser trenger ikke være et kjedelig alternativ til vanlige svinepølser! Med saftig Lerstangkylling og gode krydder egner disse pølsene seg godt på grillen, til helgemiddag, tapas og som hverdagspølse.