Du trenger ikke bo på landet for å nyte lokalprodusert og kortreist mat! Midt i Oslo produserer pølsemakerne i Metervare. Fra Klokk&Co får du blant annet Fripa, en leskende alkoholfri IPA, mens du kan nyte pepperlaks fra Troll Salmon til frokosten og lekker økologisk is fra Nýr til dessert.
Metervare ble etablert i 2013 som en kjærlighetserklæring til pølser og spekemat. Det er ingen motsetning mellom å være lokal småskalaprodusent og å holde til på Carl Berner - her lages lokalmat nærmest fra hjertet av Oslo!
Hele eventyret begynte da Kristine Lund gikk gravid. Hun begynte å lete etter gode alkoholfrie øl i hyllene, men synes utvalget var så fryktelig kjedelig! Resultatet ble Klokk & Co som har spesialisert seg på smakfullt alkoholfritt øl til enhver anledning.
I Nes kommune i Akershus fylke ligger Grøndalen gård, og her produseres Nýr - en fløyelsmyk, hvit ferskost med et tydelig friskt og syrlig preg. Grøndalen gård leverer også økologisk melk til Winther Ysteri, som lager norsk mozzarella og annen ferskost. På Kolbotn ligger iskremfabrikken Kulinaris som produserer norsk, ærlig iskrem hvor smaken er det viktigste.