Galåvolden Gård - Røros Se video

Galåvolden Gård - Røros

Ekte håndverkskvalitet fra Trøndelag

720 meter over havet sørvest for Røros sentrum ligger Galåvolden Gård. Der er det eggproduksjon med 15 000 høner, mjølkeproduksjon i Galåen Samdrift DA med en besetning på ca. 340 dyr og foredling av blant annet RørosOst, RørosIs, RørosKake og spekemat. I tillegg lager de Røros Vaffel og Pannekake, Marengs fra Røros og ferdige desserter av verdifulle rester og lokalt samarbeid i Bevart-serien.

Galåvolden Gård ble begynt ryddet i 1721 og drives i dag av niende og tiende generasjon i fellesskap. Eggproduksjonen startet i 1976 med 900 høner, og er siden utvidet hele seks ganger. Gårdskjøkken for foredling av gårdens råvarer ble bygget i 2003, som senere har blitt utvidet tre ganger til et godt anlegg med god kapasitet. I tillegg disponerer Galåvolden Gård et produksjonsanlegg i Havsjøveien næringspark der de eggebaserte produktene blir laget.

Ingulf Galåen var en av pionerene som satt norsk lokalmat på kartet. Hør historien!

Prisvinnende ost og is

I foredlingen baserer de seg på råvarer fra egen gård, lokale bær og varer fra andre medlemmer av Rørosmat. Det gir råvarer av ypperste kvalitet med full sporbarhet, og en enestående samarbeidskultur som gir rom for produktutvikling og innovasjon.

Gårdsegg fra Galåen er egg fra frittgående høner som fores med rent vegetabilsk fôr med ekstra mye mais, som gir egg med ekstra gul og smakfull plomme.

RørosOst laget av egenprodusert kumjølk, som selges i ulike lagringer fra tre måneder til mange år, som gir en svært smakfull ost. Osten leveres som ren kvitost, kvitost med krydder, med urter, med karve og nellik og med røkt reinsdyrkjøtt fra Rørosrein. Rausjødalsost er en type seterost fra Sveits med en delikat farge og hint av safranen som er tilsatt ostemassen.

Urteosten og Reinskjøttosten vant bronsemedalje i World Cheese Awards 2016. I Trondheim i 2023 fikk røkt RørosOst kvitost bronsemedalje i World Cheese Awards. Alle ostene er tildelt Spesialitetsmerke.

Kjøp RørosOst hos MENY

RørosOst er tildelt Spesialitetsmerke for Unik Smak RørosOst er tildelt Spesialitetsmerke for Unik Smak

RørosIs er fløteiser med masse eggeplommer og fløte med smaker av lokale bær, men også lakris, karamell eller sjokolade. Fire av isene har vært med i finalen på Det Norske Måltid siste årene og molteisen har gått helt til topps. I tillegg har iskremene fått gullmedalje i NM og vunnet smakstester.

  • Fløteis m/Multer 0,5l Galåvolden

    Fløteis

    m/Multer 0,5l Galåvolden

    98,00 kr

    196,00 kr/l

Rune, Anita og Sandra har alle vært sentrale i utviklingen av RørosMarengs Rune, Anita og Sandra har alle vært sentrale i utviklingen av RørosMarengs

Fra egg til Rørosmajones og sprø marengs

Rørosmajones ligner den du lager hjemme på kjøkkenet. Majonesen er rik på eggeplommer og lages på produksjonsanlegget i Havsjøveien næringspark der de har et eggeknekkeanlegg som kan knekke rundt 50.000 egg på en dag, og skille plommen til majones og hvite til marengs.

En perfekt majones når du ikke har tid til å piske selv, men vil ha den ekte smaken.

Med ferdig Marengs fra Røros er veien kort til en lekker pavlova. Med ferdig Marengs fra Røros er veien kort til en lekker pavlova.

Når man lager majones i stor målestokk blir det mye eggehvite til overs. Eggehviten er en ressurs som man ikke kan la gå til spille. Den må vi gjøre noe med, mente Anita som bor på Galåvolden og er svært engasjert i driften. Etter noen runder id­édugnad med MENY-Lauget ble løsningen marengs til pavlova og desserter. Ferdig bunner i to forskjellige størrelser og delikate pikekyss. Alt sammen produsert av overskuddseggehvite.

Slik lager du festkaken pavlova på 1-2-3

Slik lager du festkaken pavlova på 1-2-3

Pavlova er er festkake nr 1 til 17 .mai, men er også populær til andre anledninger som konfirmasjon og dåp. En god pavlova skal ha en marengsbunn som er sprø utenpå, og myk og seig inni. Vi viser deg hvordan du får perfekt resultat.

 

Det handler om kvalitet, økonomi og bærekraft.
Anita Galåen, bor på Galåvolden, og er opptatt av at alle ressursene på gården forvaltes på best mulig måte.

Hun er hjernen bak de lekre marengsbunnene, pikekyss og dessertene i Bevart-serien.

Nyskapende og premierte produkter

Siste skudd på produktstammen hos Galåvolden Gård er de fryste dessertene Sitrondrøm og Festkaramell. Begge er laget med verdifulle rester i samarbeid med andre lokalmatprodusenter i Rørosregionen. Dessertene er tildelt Spesialitetsmerke for unik smak.

For oss er Bevart å ta vare på naturen, et samarbeid for fremtida

Røroskake er en annerledes og glutenfri ostekake, der myse fra osteproduksjonen er blant ingrediensene. Fryst Røros pannekakerøre og vaffelrøre er utviklet sammen med Ingrid på Dyrk Mølle. Vaffelrøren har mindre sukker enn vanlig. Pannekakerøren er helt uten tilsatt sukker, og får en naturlig sødme når den stekes fordi den inneholder sammalt byggmjøl fra Dyrk Mølle.

  • Sitrondrøm Bevart 100g Galåvolden

    Sitrondrøm

    Bevart 100g Galåvolden

    69,80 kr

    698,00 kr/kg

  • Festkaramell Bevart 100g Galåvolden

    Festkaramell

    Bevart 100g Galåvolden

    69,90 kr

    699,00 kr/kg

To generasjoner drivere og ansatte på Galåvolden To generasjoner drivere og ansatte på Galåvolden

Lokalmat sikreste alternativet

Gjengen på Galåvolden Gård tror det er viktig med lokalprodusert mat fordi flere og flere blir opptatt av kvalitet og trygg, god mat. I tillegg blir stadig flere for hver matskandale rundt om i verden bevisst på hva de spiser, og da blir lokalmat det sikreste alternativet.

Produktene fra Galåvolden Gård får du i MENY-butikker i hele Norge, men utvalget varierer.