Jentene på Tunet - Selbu

Jentene på Tunet - Selbu

Prisvinnende sjokoladefryd

I vakre Selbu – kanskje mest kjent for den flotte rosemønstrede selbuvotten finner du Jentene på Tunet - Chocolatier. Disse jentene har tatt mål av seg til å gjøre den vakre bygda en liten times kjøretur fra Trondheim minst like kjent for sjokoladefryd som rosemønster.

Fra attåtnæring til hjørnesteinsbedrift 

Iris Martinsen-Aune er gründer og eier sammen med mannen Eivind som er odelsgutten på gården. Egentlig var det selskap, kurs og konferanse som skulle være hovedvirksomheten. 

Iris og Eivind har med Jentene på Tunet skapt en hjørnesteinsbedrift i Selbu Iris og Eivind har med Jentene på Tunet skapt en hjørnesteinsbedrift i Selbu

Sjokoladeproduksjonen startet som attåtnæring på gården i 2015, og sjokoladen var i begynnelsen bare tenkt servert i egen virksomhet. Men de lekre sjokoladebitene ble tatt særs godt imot. Gjester ønske stadig oftere å kjøpe med seg konfekten og nå - noen få år senere, er sjokoladeproduksjonen hovednæringen. Driftsbygningen er omgjort til sjokoladefabrikk med flott café, gårdsbutikk og møtelokaler. Høsten 2021 ferdigstilles ytterligere 900 m² produksjonslokaler, og bedriften er i løpet av få år blitt en hjørnesteinsbedrift i bygda.

Veggen bak disken i kaféen er utsmykket med en stor sjokoladefontene Veggen bak disken i kaféen er utsmykket med en stor sjokoladefontene

Ekte norsk sjokoladehåndverk

Det er håndverk og et møysommelig arbeid med høy presisjon å lage sjokolade. Former skal glaseres, sjokolade tempereres, ganachen – fyllet, lages og tilsettes og til slutt skal bitene forsegles. Og mellom hver prosess skal sjokoladebitene hvile. Jentene på Tunet – Chocolatier lager ekte norsk sjokoladehåndverk! Med de beste råvarer som Valrhona sjokolade, friske bær og frukter, nøtter og krydder skapes sjokoladefryd i hver eneste bit.

Sjokolade skal smake friskt, det er så mange smaksnyanser som skal komme til sin rett i en sjokoladebit. Se, lukt, smak og nyt!

Sjokoladefryd hos Jentene på Tunet Sjokoladefryd hos Jentene på Tunet

Prisvinnende produkter

Hard jobbing og fantastiske ansatte er avgjørende for suksess. Jeg er så stolt av jentene, sier Iris. Sammen har vi lykkes i å skape sjokoladefryd.

Jeg er så stolt av jentene, sammen har vi lykkes i å skape sjokoladefryd.

Vi får uttelling gjennom stadig økende etterspørsel og sjokoladen vår vinner høythengende internasjonale priser.

International Chocolate Awards er sjokoladebransens eget uoffisielle VM,  der det først gjennomføres regionale konkurranser. Sjokolade som tildeles medaljer i disse blir invitert til å delta i verdensfinalen. Der konkurreres det i fire hovedgrener.

  • Ren mørk sjokoladeplate
  • Ren melkesjokoladeplate
  • Smakstilsatte sjokoladerplater
  • Fylte/smakstilsatte sjokoladebiter

Jenten på Tunet deltar i kategorien fylte/smakstilsatte sjokoladebiter - kanskje den mest utfordrende kategorien ettersom det jobbes med mange råvarer i tillegg til sjokoladen.

I tidligere konkurranse har den hjerteformede biten Multefløyel blitt tildelt gull. I International Chocolate Awards 2023 ble det hentet hjem sølv til bitene Mango Tango, Lakris & Granateple og Pistasjkrønsj, mens Blåbærflyt, Hasselknas og Peanøttdrøm fikk bronsemedalje. 

Det er fristende å si at verdens kanskje beste sjokolade lages i Selbu!

Mer sjokoladefryd fra Jentene på Tunet * Chocolatier

Å skape sjokoladefryd er håndarbeid Å skape sjokoladefryd er håndarbeid

Sjokoladefryd selges i et stort utvalg MENY-butikker i hele landet.