I Østfold finner du en frodig kystlinje, vakre skjærgårder, tett skog, kulturlandskap, og ikke minst mye lokalprodusert kvalitetsmat.
Hos både Den Sorte Havre og Duga har de gått tilbake til røttene og produserer kornprodukter som havregryn og havregrøt med urkorn. Prøv dem du også!
Ek Gårdskjøkken sørger for desserten og lager crème brûlée av egg fra egen gård. Har du lyst på iskrem, kan du nyte iskrem fra Bamsrudlåven laget på egne egg og melk fra nabogården.
I Østfold dyrkes det alt fra rotgrønnsaker til jordbær og raps til rapsolje. Fra Askim frukt- og bærpresseri kommer saft, most og syltetøy - rett fra nabolaget. Lekker og delikat matolje fra Odelia kommer fra frodige rapsåkre, og fra Hasle Gård kommer smakfulle rotgrønnsaker. Og fra Onna får du salater som er dyrket uten jord og sprøytemidler og har usedvanlig lang holdbarhet.
Bøndene hos Vingulmark er opptatt av det lokale og det å gjøre ting selv, noe det har de lykkes med. På Solhøy Bigård driver Kjartan Dahl bihold med hjertet – og alt arbeidet gjøres for hånd.