Møllerens stolthet

Møllerens stolthet

På Holli Mølle tas gamle håndverkstradisjoner i bruk for å male økologisk, norsk mel av høy kvalitet.

Lukta av nymalt havremel om morgenen er himmelsk. Jeg er stolt over å lage mel som jeg vet fungerer godt i bakst, sier møller og gründer Trygve Nesje.

Økologisk brød hos MENY

Økologisk brød hos MENY

Med stabil tilgang på økologisk mel fra Holli Mølle, kan MENY endelig møte den økte etterspørselen etter grove økologiske brød. Den nye Holli Mølle-brødserien, som består av to steinovnsbakte brød, stekes ferdig i MENY-butikkene i hele åpningstiden.

Bevarer kornhistorie

Da Nesje startet opp Holli Mølle i 2007, gikk han først i lære hos de gamle møllerne. Lærte hvordan alle sanser tas i bruk for å lage godt mel – å skille klinten fra hveten, om du vil.

Nå sitter kunnskapen sitter i fingertuppene, forteller mølleren.

Kornet males på tradisjonelt vis mellom møllesteiner. Dette betyr mye for kvaliteten. For en ujevn bruddflate i kornet gjør at melet holder på mer væske. Resultatet er saftigere bakst.

Mel og gryn fra Holli Mølle

Kvalitet i flere ledd

Kornet de maler på har også lange tradisjoner i norsk historie som enkorn, emmer og spelt.

-Vi er vel den produsenten i Norge med det breieste utvalget korn, fra de eldste til de mest moderne. Vi dekker 15 000 år med kornhistorie.

Nesje er stolt over livsverket. Da betyr det mye å samarbeide med en kvalitetsbevisst partner som MENY.

-MENY ser små leverandører på vei opp og løfter oss frem. Jeg vet at MENY jobber knallhardt for å fronte oss og vi ved Holli Mølle gutser på!

Emblem
Korn er verdens viktigste matplante og vokser på alle bebodde kontinenter i ulike varianter, fra bygg og havre til ris og mais. I Norge er det blitt dyrket korn i ca. 5500 år