Møllerens stolthet
Lukta av nymalt havremel om morgenen er himmelsk. Jeg er stolt over å lage mel som jeg vet fungerer godt i bakst, sier møller og gründer Trygve Nesje.
Bevarer kornhistorie
Da Nesje startet opp Holli Mølle i 2007, gikk han først i lære hos de gamle møllerne. Lærte hvordan alle sanser tas i bruk for å lage godt mel – å skille klinten fra hveten, om du vil.
Nå sitter kunnskapen sitter i fingertuppene, forteller mølleren.
Kornet males på tradisjonelt vis mellom møllesteiner. Dette betyr mye for kvaliteten. For en ujevn bruddflate i kornet gjør at melet holder på mer væske. Resultatet er saftigere bakst.
Mel og gryn fra Holli Mølle
Kvalitet i flere ledd
Kornet de maler på har også lange tradisjoner i norsk historie som enkorn, emmer og spelt.
-Vi er vel den produsenten i Norge med det breieste utvalget korn, fra de eldste til de mest moderne. Vi dekker 15 000 år med kornhistorie.
Nesje er stolt over livsverket. Da betyr det mye å samarbeide med en kvalitetsbevisst partner som MENY.
-MENY ser små leverandører på vei opp og løfter oss frem. Jeg vet at MENY jobber knallhardt for å fronte oss og vi ved Holli Mølle gutser på!