Nyhet! Fast knallkjøp på melk fra Rørosmeieriet
Bilde: Tom Gustavsen

Nyhet! Fast knallkjøp på melk fra Rørosmeieriet

Oppdatert 24. august 2023
Vi elsker lokalmat, og hos MENY finner du Matskatter fra mer enn 450 lokalmatprodusenter. For å gjøre det enklere å velge lokalmat, har vi nå et unikt tilbud på Matskattmerket, økologisk melk Rørosmeieriet.

Rørosmeieriet driver produksjon på naturens premisser. Her handler det om å jobbe mest mulig i takt med naturen, og melken kommer fra kyr som beiter på gress og urter som får vokse naturlig og i sitt eget tempo.

I tillegg er melken er både økologisk og lavpasteurisert, noe som både gir ekstra god smak og er litt bedre for kloden. 

3 for 2 på Rørosmelk - plukk og miks dine favoritter!

Stort utvalg melk for enhver smak

Rørosmelk har et godt utvalg kvalitetsmelk for alle, enten du foretrekker en melkeskvett i kaffen, eller helst vil ha et glass melk til alle måltider. Her er utvalget du finner hos MENY:

  • Økologisk helmjølk
    Helmjølkas nærings- og fettinnhold varierer naturlig med årstidene og inneholder minimum 4% fett. Helmjølka er kokestabil og egner seg godt til matlaging, som drikke eller for en rik og fyldig mjølkesmak i kaffen.
  • Økologisk gårdsmjølk
    Ikke-homogenisert og økologisk mjølk fra gårder i Røros-traktene gir en naturlig fyldig, rund og søt smaksopplevelse. Ekstra skånsom behandling av melka gir et naturlig fløtelag på toppen. Vend kartongen så fløten blander seg godt, drikk iskald og nyt!

Smakfull lettmelk og skummet melk

For deg som er glad i lettmjølk, så kan vi trygt anbefale en av Rørosmeieriets lettere varianter. Også de er naturlig friske og gode på smak.

  • Økologisk lettmjølk 1,2%
  • Økologisk lettmjølk 0,7%
  • Økologisk skummet mjølk 0,1%

(Bilde: Tom Gustavsen)

Hva er lavpasteurisert melk?

All melk må varmebehandles før den selges i butikk. Lavpasteurisering er den mest skånsomme behandlingen som tar best vare på den gode melkesmaken, og næringsstoffene i melka. 

Gårdsmjølka er i tillegg ikke-homogenisert, og får dermed et naturlig fløtelag på toppen. Homogenisering bryter nemlig ned fettet slik at det fordeles jevnt i melken. Ikke-homogenisert melk skiller seg av natur, og dermed vil den feteste delen av melka (fløten) ligge på toppen når den får stå i ro.

Emblem
En ikke-homogenisert melk tåler bedre lengre varmebehandling enn homogenisert melk? Gårdsmjølk egner seg derfor godt i matlaging.