Hva er cottage cheese?
Hva er cottage cheese laget av?
Cottage cheese er en ferskost, hvilket betyr at den er klar til å spises med det samme den kommer på beger. Den trenger ikke noe modningstid. De runde kulene i osten er laget av skummet melk, melkesyrekultur og mikrobiell løpe. De ligger i en slags fløtedressing, av fløte, salt og konserveringsmidler.
En ost rik på proteiner
Cottage cheese er ofte en favoritt på grunn av sitt lave innhold av mettet fett, og høye innhold av proteiner. Proteiner er kroppens byggestener, og nødvendige for å bygge nye celler, vev, organer, muskler, skjelett og mye mer. Derfor er de en viktig del av kostholdet vårt.
Når vi spiser proteiner brytes disse ned til aminosyrer, som vi igjen bruker til å danne nye proteiner i kroppen. Animalske kilder, som melk og ost, er gode kilder til proteiner av høy kvalitet, og vi får stort sett dekket vårt dagsbehov gjennom et vanlig kosthold.
Slik bruker du cottage cheese i matlaging
Cottage cheese kan gjerne brukes i et sunnere kosthold, både til frokost, middag og dessert. Smaken er mild og kan derfor kombineres med både søtt og salt.
Frokost med cottage cheese
Ha gjerne cottage cheese i bakst, eller på brødskiven sammen med finhakket vårløk og spekeskinke eller med posjert egg. Krydre gjerne med urter, spirer eller chili om du liker sterke smaker.
Cottage cheese passer også godt sammen med müsli, granola og kuttet frukt.
Middag med cottage cheese
Et godt tips til middag er å bruke cottage cheese i pai. I oppskriften under har vi cottage cheese i både paibunnen og som en del av fyllet.
Cottage cheese egner seg også godt i en digg lasagne. Fyll den med det du har av grønnsaker for en god middag.
Dessert med cottage cheese
Cottage cheese i sunnere desserter har lenge vært populært i sosiale medier. Bruk gjerne en stavmikser for glatt konsistens og prøv denne oppskriften på luftig sjokolademousse med cottage cheese.
Lyst på noe annet godt med cottage cheese? Lag en god iskaffe eller milkshake!
Hvor kommer navnet cottage cheese fra?
Vi tror at navnet kommer av at man før i tiden laget denne hjemme i små gårdshus og hytter, såkalte "cottages".
Det kan være at man hadde melk til overs fra kuer og produksjon av smør, som da ble brukt til å lage denne milde, ferske osten - cottage cheese.