Slik lager du hvit pizza

Slik lager du hvit pizza

Hvit pizza betyr at den klassiske røde tomatsausen er byttet ut med hvit saus. Slik lager du perfekt hvit pizzasaus

Hemmeligheten bak en ekte italiensk "pizza bianca" er å bytte ut den klassiske røde tomatsausen med en hvit pizzasaus. Denne er ofte basert på Creme Fraiche, og er både mild og god i smaken.

Slik lager du hvit pizzasaus

I motsetning til den klassiske røde tomatsausen, som helst skal småkoke i minst 20 minutter for å løfte frem den gode tomatsmaken, er hvit pizzasaus klar på bare få minutter.

Det eneste du trenger er en boks med Creme Fraiche! For ekstra smak kan du blande inn friske urter, hvitløk og saft av sitron og krydder.

  • Finhakk hvitløken og friske urter som oregano.
  • Ha Creme Fraiche i en bolle og tilsett hvitløk og urter.
  • Skvis i saften av en halv sitron.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Smør det utover pizzabunnene.

Det du får til overs kan du servere til pizzaen!

Bruk Creme Fraiche istedenfor rømme. Den tåler høyere varme, og du unngår at sausen skiller seg.
Skal du toppe pizzaen med spekeskinke er det godt med hvit pizzasaus med urter som basilikum. Skal du toppe pizzaen med spekeskinke er det godt med hvit pizzasaus med urter som basilikum.

Topping til hvit pizza

Hvit pizzasaus er mild og god, og fremhever smakene i de andre ingrediensene. Til hvit pizza er spekeskinke en klassiker, men både fisk, kylling og grønnsaker som grønnkål og spinat egner seg godt.    

Prøv for eksempel kombinasjonen hvit pizza og røkelaks eller pizza med hvit saus, mozzarella og spinat.

Når det kommer til valg av ost er det lurt å velge en variant som smelter fint, for eksempel mozzarella eller revet Jarlsberg.

Den hvite pizzaen blir ekstra god om du lager pizzabunnen selv! Best resultat får du om du bruker Tipo 0-mel og baker ut deigen med hendene.
Her møter italiensk pizza den klassiske norske røkelaksen, og resultatet er en annerledes og fantastisk god pizza! Her møter italiensk pizza den klassiske norske røkelaksen, og resultatet er en annerledes og fantastisk god pizza!

Varier pizzasaus etter topping

Et godt tips er å variere den hvite pizzasausen etter fyllet du skal ha på pizzaen.

Skal du toppe pizzaen med spekeskinke er det godt med urter som basilikum, men bruker du scampi er det best med dill eller koriander.