TikTok-trenden Tortilla wrap Se video

TikTok-trenden Tortilla wrap

Publisert 26. januar 2021
Tacolomper som klippes, fylles og brettes er det siste trikset i sosiale medier. Vi gir deg forslag til godt fyll og video med steg for steg-guide.

Vi husker godt "karantene-kaffen" Dalgona som ble superpopulær via sosiale medier i 2020. Nå ser vi enda en gang at det kommer en spennende mattrend fra some-kanalen Tik Tok. Denne gangen - en slags lagvis quesadilla.

Tortilla wrap er en toastet tacolompe inndelt i fire deler, med ulikt fyll. Det er inges fasit på hva den kan fylles med - som er noe av grunnen til at det lages så mange videoer av denne retten. Du kan variere i det uendelige! Når tacolefsa er har fyll i hver del, brettes den pent og stekes i et toastjern. 

Dette trenger du:

For å lage tortilla wrappen trenger du tacolefse, velg selv mellom grov eller fin, men vi anbefaler å bruke den store varianten.

Hva med fyll? Det er helt opp til deg! Dette er en god anledning til å spise opp rester du har i skapet. Velg det du har hjemme og som frister! 

Noen forslag kan være rester av kjøttdeig, kylling, skinke, grønn salat, avokado, mais, bønner, paprika, rømme, hummus, tacosaus, tomatsaus, finrevne grønnsaker, guacamole, tomater og revet ost. 

Lag en variant med paprika, revet ost, salat og strimlet skinke, eller en tacovariant?

Slik gjør du det:

1. Kutt tacolefsen 

Klipp tortillaen med en saks eller kutt med en kniv, fra en av kantene og inn til midten.

2. Fyll alle fire deler 

Tenk at tortillaen deles i fire deler. Kutt opp ønsket innhold og legg forskjellig fyll på hver del.

Psst - det er lov å ta dobbelt fyll på en eller flere av delene ;-)

Etter fredagstacoen sitter mange oss igjen med flere tortillas, og da er denne wrapen perfekt! Her kan du bruke andre rester fra tacoen, eller det du har i kjøleskapet som skinke, pølse, kylling og ulike grønnsaker.

3. Brett sammen 

Først brettes en del over på motsatt side, så videre til neste del, og så over til den siste biten. Til slutt sitter igjen med en fjerdedels lefse – som en slags «lomme». 

4. Stekes/toastes 

Tortilla wrappen skal nå stekes i toastjern til den har fått skorpe på begge sider, osten smelter og fyllet er varmt. Vaffeljern kan også brukes!

Mangler du toastjern? Ingen problem - vaffeljern funker kjempebra! Mangler du toastjern? Ingen problem - vaffeljern funker kjempebra!

Mange syns det er like greit å steke den i panna! Bruk en tørr stekepanne, ha medium varme og la den ligge i cirka 5 minutter på hver side.

Velbekomme!