Tapas er flere forskjellige forretter eller småretter som serveres sammen og er perfekt når du ønsker flere smaker eller enkel fingermat. Tapas passer like godt i større selskap som på en koselig vennekveld.
Her er våre beste tips og enkle oppskrifter til tapas som passer til både hverdag og fest.
Er du litt usikker på hva du bør servere til en tradisjonell tapaskveld? Vi har samlet våre beste oppskrifter på klassiske tapasretter som aldri går av moten. Ikke glem osten - gjerne en god, spansk ost som Manchego.
Skal du servere tapas til flere kan det være lurte å ha med noen vegetarretter. La deg inspirere av oppskriftene vi har samlet her, og lag et fristende tapasbord med kjøttfrie retter fulle av smak!
Tapas har ingen regler - her kan du servere alt du synes er godt! Hvorfor ikke lage lefseruller, spyd eller bruschetta hvor du har kombinert noen gode smaker? Melonspyd, lefserull med røkelaks eller spekeskinke er gode og enkle alternativer på tapasbordet.
Hva er vel en tapas uten luftig focaccia? I tillegg til focaccia kan du også servere bruschetta med god topping, eller la gjestene velge selv hva de vil ha på. Har du lyst på noe litt annerledes enn det vanlige tapasbrødet? Prøv deilig, hjemmelaget hvitløksbrød.