Kokkene har talt, dette er Norges beste kylling
- Vi sier velkommen til både store og små leverandører, slik at du selv kan bestemme hva du skal spise, uansett hvor du bor, forteller Espen Schøning Lie, kokk og leder av MENY-Lauget og fortsetter:
- Utvalg og smaksopplevelser henger sammen. Vi jobber hele tiden for å kunne tilby de beste råvarene, som lever opp til kundenes krav til spisekvalitet og økt dyrevelferd . Derfor har vi hos MENY et stort utvalg kylling, og har blant annet lansert Jacobs Utvalgte Lerstang Kylling og Kyllinggården, en serie ferske kyllingprodukter fra utvalgte Prior-gårder i Norge. Begge seriene er spesielt utviklet for MENY, og er helt fri for narasin og antibiotika.
Den beste
Utvalg handler om at du selv kan bestemme hva du vil spise. MENYs mateksperter i MENY-Lauget ønsket å presentere det norske folk for en kylling som var like saftig som kyllingen man kjenner fra franske matmarkeder.
For å skape nettopp dette satset de, sammen med Gårdsand i Vestfold og Frankrikes eldste og viktigste produsent av Label Rouge kylling SASSO (Selection Avicole de la Sarthe etdu Sud-Ouest), på fransk kvalitet forankret i lokale, kortreiste tradisjoner på ærlig vis.
- Label Rouge er noe av det ypperste i det franske markedet, og vår kylling, Jacobs Utvalgte Lerstang Kylling, er godkjent for denne kvaliteten, forteller den franske kokken, mateksperten og MENY- ferskvaresjefen Patrick Castellano.
Label Rouge er et fransk kvalitetsstempel og betyr at produktene har spesielle egenskaper som garanterer et høyere kvalitetsnivå.
Sasso er Frankrikes eldste og viktigste produsent av kvaliteten Label Rouge kylling. De har i over 50 år hatt fokus på saktevoksende kylling, dyrevelferd og høy spisekvalitet.
Høy dyrevelferd, bedre smak
På Lerstang gård i Vestfold har familien Søyland drevet oppdrett i tre generasjoner. Her klekkes alle eggene som senere skal vokse opp til å bli Lerstang kylling, på 11 utvalgte gårder i Vestfold. Kyllingen vokser opp i fjøs med vinduer og naturlig dagslys. Det naturlige dagslyset gir kyllingen en naturlig døgnrytme og gjør at de lever et så sunt og naturlig liv som mulig.
– Det finnes neppe noen kyllinger i Norge som vokser opp under bedre kår. Disse kyllingene er er naturlig saktevoksende, de lever litt lenger, de er robuste, det er få dyr per kvadratmeter og nok av plass å boltre seg på. De har halmballer, vagler, kråsstein og naturlig dagslys. De fôres med godt fôr som produseres i Vestfold og spiser seg mette på det, forteller den dyktige kokken og ferskvaresjef hos MENY Solsiden, Ståle Sandvik, og legger til: - Det gir kylling som er like saftig og som smaker like godt som den beste franske kyllingen.