Lidenskap for mat
Det er mye kjærlighet i god mat. Lidenskap til mat kan være gode råvarer, kvalitetstid på kjøkkenet, å lære nye ting, smake nye smaker og fine matopplevelser sammen. Det handler også om tålmodighet og respekt for mat.
Lidenskap og håndverk
Bak ferskvarediskene hos MENY står det over 600 eksperter som ikke bare har mye kunnskap om faget, men som også har en ekte lidenskap for det de driver med. Her finner du bakere, slaktere, pølsemakere, fiskehandlere, osteeksperter og kokker som hver dag står grytidlig opp for gjør klart til kundene kommer.
Vi er stolte av å tilby kundene våre det beste innen ferskvare og et variert utvalg som gjør det lettere å spise bedre.
Oppskrifter til alle anledninger
Vi har tusenvis av oppskrifter på både lette og avanserte middager, fristende kaker og bakst, sunnere retter, vegetar samt tips til trender og råvarer i sesong. Kanskje finne en oppskrift du ikke hadde drømt om at du skulle lage?
Ukemeny med middagstips
Hver uke setter vi opp forslag til en ukesmeny med 7 middagstips, ofte basert på sesong og hvilke råvarer som er på tilbud hos MENY denne uken.
Ukens tilbud hos MENY:
Sammen kan vi kaste mindre mat
Å kaste mat er en stor miljøbelastning. Hver åttende handlepose kastes, viser forskning. Slik kan det ikke fortsette - her må vi alle bidra.
I MENY har vi innført flere tiltak med mål om å kaste 50 prosent mindre spiselig mat innen 2025. Dette er noen av tiltakene MENY-butikkene har for å få ned mengden spiselig mat som kastes:
- Kjøledisk med nedprisede varer med kort holdbarhet
- Nedprisning av gårsdagens brød
- Samarbeid med Too Good to Go
- Presise innkjøp og gode rulleringsrutiner
Dette er tre gode tips til deg som forbruker:
- Ha oversikt over kjøleskapet og planlegg innkjøpene dine
- Ta godt vare på restematen og la torsdag være restetorsdag
- Se, lukt og smak på mat som har gått over dato, før du kaster den.