Forslag til nyttårsmeny

Kun det beste er godt nok på årets siste aften, men det er ikke alltid så lett å vite hva man skal servere. Her har vi satt sammen noen menyer til hjelp og inspirasjon. Her bør det være noe som faller i smak hos de aller fleste av oss. Velg den nyttårsmenyen som frister mest eller sett sammen din egen.

Når man skal sette sammen en tre-retters festmeny er det noen ting som er greit å huske på. 

  • Bygg opp menyen slik at du ikke sitter igjen sulten eller for mett etter at middagen er servert. Det vil si at hvis du har en mektig hovedrett, så bør du velge en lettere forrett og dessert. Hvis hovedretten er lett, så kan du gjerne velge sjokolade eller noe annet mektig til dessert.
  • Velg retter som ikke er for avanserte, og som du føler at du kan mestre.
  • Velg retter som kan forberedes og gjøres klare på forhånd. Det gjør at du slipper å stå på kjøkkenet hele kvelden, og kan være gjest på din egen nyttårsfest.

Hva med å starte festen med noen apetittvekkere? For eksempel ovnsbakte dadler med bacon, crostini med krabbe, fenikkel og eple eller Oumph! Skagen style.

Nyttårsmeny 1 - med reinsdyr

Pannestekt kamskjell med fenikkel og mango

Pannestekt kamskjell med fenikkel og mango. Kamskjell er ypperlig som forrett og har en mild smak som kan minne om hummer. Med fennikkel, mango og appelsinjuice får denne forretten gode, friske smaker som passer godt før en tyngre hovedrett med reinsdyr. 

Reinsdyr flatbiff med bakte beter, sopp og spinatsaus

Reinsdyr flatbiff med bakte beter, sopp og spinatsaus. Reinsdyrkjøtt er festmat og denne retten er inget unntak. Med beter i vakre farger, perlepoteter, kremet sopp og grønn spinat blir dette en hovedrett som vil imponere 

Honninglaserte pærer med ingefær og mascarponeHonningglaserte pærer med ingefær og mascarpone. Gyllne, møre pærer med søt honning, frisk ingefær og stjerneanis, toppet med myk mascarpone passer godt som avslutning på denne tre-retteren. 

Nyttårsmeny 2 - med andebryst

Lettstekt laksetartar med vårløk

Lettstekt laksetartar med vårløk. En frisk og god forrett av lakseloin blandet med eggeplommer, dijon sennep, vårløk, gressløk og pepperrot. 

Andebryst med kremet spinat, krydderbakte gulrøtter og balsamicosjy 

Andebryst med kremet spinat, krydderbakte gulrøtter og balsamicosjy. Et festmåltid med andebryst og smaker av jul. Her har vi and med sprø svor, gulrøtter med smak av kanel og stjerneanis, kremet spinat og en smaksrik saus.

Tiramisu med Havannarom

Tiramisu med Havannarom. Dessert med deilig mascarponekrem og fingerkjeks dyppet i en blanding med espresso og rom.

Nyttårsmeny 3 - med kalkun

 Asparges med gravlaks. Kalkun er lettere kjøtt som tåler sterkere smaker til forrett, som rakfisk, røkelaks eller gravlaks. 

Helstekt kalkun med stuffingHelstekt kalkun med stuffing. Helstekt kalkun er for mange en tradisjon til jul og nyttår. Med stuffing og godt tilbehør blir dette nydelig festmat

Panna cotta med kaffe og stekte plommer.  Panna cotta er en tradisjonell italiensk dessert laget av fløte og sukker. Her toppes den gode desserten med stekte plommer og deilig kaffe.

Nyttårsmeny 4 - vegetar

Kald tomatsuppe. Krydret, lett tomatsuppe. 

Kjøttfri julemiddagKjøttfri julemiddagEpler, fiken og rødkål er for mange selve smaken av jul. Sammen med vegetarkarbonader blir dette en julemiddag som fort kan bli en julefavoritt for hele familien.

Sjokoladepavlova med vaniljekrem. I denne pavlovaen har marengsen fått selskap av sjokolade, og blir toppet med en fløyelsmyk vaniljekrem og sjokoladesaus. 

Nyttårsmeny 5 - rask

Stekt kamskjell med appelsinkokte gulrøtter. Kamskjell går raskt og tilberede og appelsinkokte gulrøtter får du kjøpt ferdig hos MENY.

Kokt hummer med klassisk tilbehørKokt hummer med klassisk tilbehør.  Det er få ting som sier fest som hummer, og det med enkelt tilbehør og tilberedning. 

Brie med stekte pærer og nøttemiks.  Gode oster med søt frukt og nøtter er nydelig som dessert, og passer spesielt godt etter en litt lettere hovedrett.