4 forslag til nyttårsmeny

4 forslag til nyttårsmeny

Kun det beste er godt nok på årets siste aften, men det er ikke alltid så lett å vite hva man skal servere. Her har vi satt sammen forslag på menyer med ulike råvarer som biff, kalkun og hummer, til hjelp og inspirasjon. Her bør det være noe som faller i smak hos de aller fleste av oss. Velg den menyen til nyttårsaften som frister mest eller sett sammen din egen.

3 ting som er verdt å tenke på før du begynner:

  • Bygg opp menyen slik at du ikke sitter igjen sulten eller for mett etter at middagen er servert. Det vil si at hvis du har en mektig hovedrett, så bør du velge en lettere forrett og dessert. Hvis hovedretten er lett, så kan du gjerne velge sjokolade eller noe annet mektig til dessert.
  • Velg retter som ikke er for avanserte, og som du føler at du kan mestre.
  • Velg retter som kan forberedes og gjøres klare på forhånd. Det gjør at du slipper å stå på kjøkkenet hele kvelden, og kan være gjest på din egen nyttårsfest.

På jakt etter en vegetarisk nyttårsmeny med kjøttfrieretter? 

  • Forslag til vegetariske nyttårsmenyer her
Hva med å starte festen med noen apetittvekkere? For eksempel ovnsbakte dadler med bacon, butterdeigsnurrer eller crostini med krabbe, fenikkel og eple.

Nyttårsmeny 1 - med reinsdyr

Forrett: Kamskjell er ypperlig som forrett og har en mild smak som kan minne om hummer. Med fennikkel, mango og appelsinjuice får denne forretten gode, friske smaker som passer godt før en tyngre hovedrett med reinsdyr.

  • Se oppskriften her
Reinsdyrkjøtt er festmat og denne retten er inget unntak.

Hovedrett: Reinsdyrkjøtt er festmat, og denne retten er inget unntak. Med beter i vakre farger, perlepoteter, kremet sopp og grønn spinat blir dette en hovedrett som vil imponere.

Honningglaserte pærer med ingefær og mascarpone. Denne desserten passer godt etter et tyngre måltid.

Dessert: Gyllne, møre pærer med søt honning, frisk ingefær og stjerneanis toppet med myk mascarpone, passer godt som avslutning på denne tre-retteren. 

Nyttårsmeny 2 - med kalkun

Forrett: Kalkun er lettere kjøtt som tåler sterkere smaker til forrett, som rakfisk, røkelaks eller gravlaks. Gravlaks er en delikatesse som ikke er vanskelig å lage selv, og servert med asparges blir det en svært god forrett. 

HovedrettDu trenger ikke lage en hel kalkun for å få et skikkelig festmåltid på nyttårsaften. Stek kalkunfilet eller bryst, og server med mandelpoteter og god saus. 

Dessert: Panna cotta er en tradisjonell italiensk dessert laget av fløte og sukker. Her toppes den gode desserten med stekte plommer og deilig kaffe.

Nyttårsmeny 3 - med andebryst

Lag tartaren klar tidligere på dagen og stek den raskt rett før servering så den får en god stekeflate.

Forrett: En frisk og god forrett av lakseloin blandet med eggeplommer, dijon sennep, vårløk, gressløk og pepperrot. Lag tartaren klar tidligere på dagen og stek den raskt rett før servering så den får en god stekeflate.

  • Oppskrift på laksetartar her
Et festmåltid med andebryst og smaker av jul.

Hovedrett: Et festmåltid med andebryst og smaker av jul. Her har vi and med sprø svor, gulrøtter med smak av kanel og stjerneanis, kremet spinat og en smaksrik saus.

I denne Tiramisu- oppskriften har vi brukt Havannarom i stedet for Marsala som ofte brukes.

Dessert: Deilig kombinasjon av mascarponekrem og fingerkjeks dyppet i en blanding med espresso og rom. I denne Tiramisu-oppskriften har vi brukt Havannarom i stedet for Marsala som ofte brukes. 

Lag panna cottaen i god tid før servering.

Nyttårsmeny 4 - med hummer

Forrett: Carpaccio består av tynne skiver rått kjøtt eller rå fisk. Vi anbefaler norsk spekeskinke sammen med god olivenolje, ristede pinjekjerner og parmesan. Perfekt forrett på nyttårsaften før hovedrett av sjømat! 

  • Se oppskrift på carpaccio av spekeskinke her

Hovedrett: Det er få ting som sier fest som hummer, og det med enkelt tilbehør og tilberedning. Server klassisk hummer med tradisjonelt tilbehør som pesto, aioli, baguette og sitron. 

Dessert: Gode oster med søt frukt og nøtter er nydelig som dessert, og passer spesielt godt etter en litt lettere hovedrett som skalldyr. 

Vi har alt du trenger til gode julepriser: