Kjøp «Gårsdagens brød» til kun 15 kr

Kjøp «Gårsdagens brød» til kun 15 kr

Oppdatert 17. januar 2024
Brød er blant varegruppene med høyest matsvinn i norske matbutikker. For å bidra til mindre matkasting, har MENY siden 2017 satt ned prisen på gårsdagens brød. Bakervarer settes også ned i pris nær stenging.

Brød er i volum blant varer med høyest matsvinn i MENY, blant annet fordi kundene forventer godt utvalg i bakeriet helt frem mot stenging. MENY har jo dessuten ca. 50 brød å velge blant.

«Gårsdagens brød» til kr.15

Frem til ca. kl. 11.00 neste dag selger vi «Gårsdagens brød» for kr. 15. Dette er noe alle våre butikker har, men utvalget vil naturligvis varierer fra butikk til butikk avhengig av hvor mye de har igjen.

Tilbudet gjelder alle brød, også våre beste håndtverksbrød som dagen før gjerne koster 45 kroner. Her får du som kunde langt over halv pris!

Brødene smaker (nesten) like godt dagen etter, perfekt til frokost, matpakka eller lunsj. Er du ekstra kresen kan du varme dem litt opp i brødristeren eller stekeovnen, og de smaker så godt som ferske.

Brødene kan du enkelt lage krutonger av eller du kan fryse dem ned til senere bruk.

8 ting du kan gjøre med tørt brød

8 ting du kan gjøre med tørt brød

Har du gammelt brød til overs? Ikke kast tørt brød før du har prøvd disse oppskriftene.

Et viktig tiltak som gir resultater 

Brødene er populære, og har ført til stor reduksjon i brødsvinn. I 2023 solgte MENY drøye en million «Gårsdagens brød». 

Bakervarer 3 for 15kr

MENY-butikkene selger også små bakervarer til redusert pris siste halvtimen før stenging, dersom de har småvarer igjen.

Da finner du poser med tre småvarer, som wienerbrød, boller, skolebrød og liknende, for 15 kroner.

Hvilke bakevarer du finner i posene, varierer fra butikk til butikk, og fra dag til dag. Utvalget og antall poser med småbakst er avhengig av hvor mye som eventuelt er igjen når det nærmer seg stengetid.

Gårsdagens brød er populært blant MENY-kundene. Gårsdagens brød er populært blant MENY-kundene.

Målet er å ikke ha Gårsdagens brød

MENY ønsker å redusere antall brød som er igjen ved stengetid. I mai 2021 rullet vi derfor ut et stort brødsvinnprosjekt, som har gitt gode resultater.

- Å få ned matsvinnet er viktig for oss. Det handler om klima, ressursbruk, etikk og økonomi. 1,3 millioner brød spart på et år betyr 845 tonn redusert CO2-utslipp, sier Kenneth Skaug, bærekraftsansvarlig i MENY.

Ved hjelp av automatiske stekeplaner skreddersydd for hver enkelt butikk, steker butikkene opp riktigere mengde brød gjennom dagen. Stekeplanene er basert på maskinlære, teknologi, algoritmer og salg i sanntid. Både ukedag, sesong og kampanjer er faktorer som blir tatt høyde for. 

Prosjektet inkluderer også ærlig kundekommunikasjon knyttet til å ha noe mindre utvalg på kvelden. Kundene oppfordres til å prøve andre brødfavoritter eller kjøpe sitt favorittbrød som halvstekt. Spør betjeningen om å få halvstekt, om du ikke finner det!

Å ha noe mindre utvalg på kvelden kan bidra til å redusere matsvinn, derfor oppfordres kundene til å prøve andre brødfavoritter eller kjøpe sitt favorittbrød som halvstekt. Å ha noe mindre utvalg på kvelden kan bidra til å redusere matsvinn, derfor oppfordres kundene til å prøve andre brødfavoritter eller kjøpe sitt favorittbrød som halvstekt.

Mål om 50% reduksjon

MENY har som mål å redusere matsvinnet med 50 prosent innen 2025. Brød, frukt og grønnsaker er i volum svinnverstingene i MENY. 

I Norge er matsvinnet på minst 417 000 tonn pr år, tilsvarende 78 kilo per innbygger (kilde: Matvett, 2021). Det representerer et CO2-utslipp på 1,26 millioner tonn.