Slik tilbereder du ørret

Slik tilbereder du ørret

Ørret er en fantastisk matfisk som er veldig populær i Norge. Den kan serveres på mange måter - og vi viser deg fremgangsmåten på både filetering og tilberedning. Bli inspirert av tips og oppskrifter på steking, grilling, ovnsbaking, og trekking av ørret!
  • Sesong: Mai til september
  • Smak: 

Få fersk fisk levert hjem:

Slik steker du ørret

Ørretfilet egner seg godt til pannesteking, og vi viser deg hvordan du får skinnet sprøtt og smaksrikt! Ørret kan enkelt stekes i panne både med og uten skinn. Slik gjør du det:

  1. Del ørretfileten i porsjonsstykker. Krydre med salt og pepper.
  2. Smelt litt smør i en stekepanne.
  3. Legg i fiskestykkene med skinnsiden ned.
  4. Stek fisken i ca. 4 minutteer på hver side, til den er gyllen og gjennomstekt.
  • laks Porsjoner
    u/Skinn 4x125g Lerøy
    129,00 krFør 185,00 kr258,00 kr/kg
    Tilbud
  • grønnkål
    150g Grønn&Frisk
    34,90 kr232,67 kr/kg
    • Holdbarhet: Minst 4+ dager
  • potetstappe
    450g Grønn&Frisk
    44,90 kr99,78 kr/kg
    • Holdbarhet: Minst 4+ dager
  • woksaus
    Sweet Chili 120g Blue Dragon
    26,90 kr224,17 kr/kg

Slik griller du ørret

  1. Pensle med olje
  2. Krydre med salt og pepper
  3. Grill på middels varme
  4. Du kan også grille i form
Du kan også grille ørret i aliminiumsform. Da trenger du ikke å snu fisken. Filetene er klare på ca. 15 minutter! Du kan også grille ørret i aliminiumsform. Da trenger du ikke å snu fisken. Filetene er klare på ca. 15 minutter!