3 for 2 på utvalgte grønnsaker

3 for 2 på utvalgte grønnsaker

Oppdatert 20. januar 2025
Vi heier på et grønnere kosthold, og synes at grønnsaker skal få stor plass på tallerkenen. Derfor gir vi deg nå 3 for 2 på utvalgte grønnsaker som kan brukes til mye, og som har god holdbarhet.

Plukk og miks våre beste poteter, sprø gulrøtter, gul og rød løk, brokkoli og den populære lillesøsteren brokkolini, samt blomkål og bukettblomkål.

Bruk dem til gryter, gratenger, supper og  stapper, eller server dem stekt eller ovnsbakt. La deg inspirere til å spise grønnere, her kommer noen gode tips. 

3 for 2 - plukk og miks dine favoritter

Emblem
Kjøp 3 av de utvalgte grønnsakene og få 33% rabatt på alle tre! Og best av alt? Det trenger ikke være tre like - plukk og miks som du selv vil!
Slik bruker og oppbevarer du de mest populære grønnsakene

Slik bruker og oppbevarer du de mest populære grønnsakene

Gulrøtter, brokkoli, blomkål, poteter og løk er kjente grønnsaker for de fleste, men hvordan skal man oppbevare de best mulig og hva kan man bruke dem til? Her er våre tips til oppbevaring og oppskrifter så du får brukt opp alt.

Våre beste poteter fra Bjertnæs & Hoel

Disse allsidige delikatessepotetene kan kokes, ovnsbakes med urter og hvitløk eller stekes sakte fra rå til møre i en stekepanne med olje eller smør. Dryss over flaksalt og urter før servering, og gjerne litt godt smør.

Har du rester av kokte poteter kan du klemme dem flate, drysse over salt, urter og litt olje, og steke dem i ovnen til de er sprø.

Visste du at koke poteter er godt i vafler? Det gir dem en myk og god konsistens.

Sprø gulrøtter

Sprø og sødmefulle gulrøtter er gode som de er, og egner seg like godt ovnsbakt som rå og revet, strimlet i wok eller ternet og kokt i suppe. Bruk gjerne også revet gulrot i brød, matpakkemuffins, havrevafler og gulrotkake. 

Har du noen gulrøtter til overs kan du dele dem i staver og legge ved i barnas matpakke, eller servere med dipp som snacks.

Rødløk, gul løk og purre

Løk er en smakshever som finner sin plass i mange middagsretter, samt i omelett. Egner seg godt ovnsbakt, stekt og grillet.

Sett helst av litt tid til løken, den blir aller best når den får godgjort seg på medium varme over litt tid. Løk har lang holdbarhet, så restene tåler godt å stå til neste gang du trenger den.

En av våre mest populære oppskrifter er syltet rødløk! Kjempegodt tilbehør til alt fra fisk og kylling, til taco, burgere, pizza og sandwicher.

Brokkoli og brokkolini 

Brokkoli trenger kun noen minutter med koking, steking eller damping før den er klar til å spises. Del den gjerne i buketter før du har den i wok eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Stilken deler du i terninger. Brokkoli egner seg også godt i pai eller suppe. 

Brokkolini kan du tilberede som den er, den har lengre stilk som er veldig god på smak. Krydre med litt salt og smør, eller dryss over revet parmesan. 

Blomkål og bukettblomkål

Blomkål er, som brokkoli, rask å tilberede og godt tilbehør ved siden av kjøtt og fisk. Du trenger kun å dele den i buketter og koke raskt i et par minutter, så er den klar. Egner seg godt i grateng, suppe eller som blomkålris.

Har du litt brokkoli liggende kan den rives på rivjern og blandes i salat, eller kuttes i terninger og ha i omelett.

Spis opp restene

Har du kjøpt for mye, og sitter igjen med grønnsaker som begynner på bli slappe? Husk at de fortsatt er like gode i supper, gryter eller som rotmos. 

Emblem
Har du ovnsbakte grønnsaker til overs? Ha dem over i en gryte, tilsett grønnsakskraft og litt fløte eller kokosmelk, og kjør med stavmikser til suppe!

3 for 2: Plukk og miks dine grønnsaksfavoritter: