3 for 2 på utvalgte grønnsaker
Plukk og miks våre beste poteter, sprø gulrøtter, gul og rød løk, brokkoli og den populære lillesøsteren brokkolini, samt blomkål og bukettblomkål.
Bruk dem til gryter, gratenger, supper og stapper, eller server dem stekt eller ovnsbakt. La deg inspirere til å spise grønnere, her kommer noen gode tips.
3 for 2 - plukk og miks dine favoritter
Våre beste poteter fra Bjertnæs & Hoel
Disse allsidige delikatessepotetene kan kokes, ovnsbakes med urter og hvitløk eller stekes sakte fra rå til møre i en stekepanne med olje eller smør. Dryss over flaksalt og urter før servering, og gjerne litt godt smør.
Har du rester av kokte poteter kan du klemme dem flate, drysse over salt, urter og litt olje, og steke dem i ovnen til de er sprø.
Flere oppskrifter med poteter
Sprø gulrøtter
Sprø og sødmefulle gulrøtter er gode som de er, og egner seg like godt ovnsbakt som rå og revet, strimlet i wok eller ternet og kokt i suppe. Bruk gjerne også revet gulrot i brød, matpakkemuffins, havrevafler og gulrotkake.
Flere oppskrifter med gulrot:
Rødløk, gul løk og purre
Løk er en smakshever som finner sin plass i mange middagsretter, samt i omelett. Egner seg godt ovnsbakt, stekt og grillet.
Sett helst av litt tid til løken, den blir aller best når den får godgjort seg på medium varme over litt tid. Løk har lang holdbarhet, så restene tåler godt å stå til neste gang du trenger den.
Oppskrifter med løk:
Brokkoli og brokkolini
Brokkoli trenger kun noen minutter med koking, steking eller damping før den er klar til å spises. Del den gjerne i buketter før du har den i wok eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Stilken deler du i terninger. Brokkoli egner seg også godt i pai eller suppe.
Brokkolini kan du tilberede som den er, den har lengre stilk som er veldig god på smak. Krydre med litt salt og smør, eller dryss over revet parmesan.
Blomkål og bukettblomkål
Blomkål er, som brokkoli, rask å tilberede og godt tilbehør ved siden av kjøtt og fisk. Du trenger kun å dele den i buketter og koke raskt i et par minutter, så er den klar. Egner seg godt i grateng, suppe eller som blomkålris.
Spis opp restene
Har du kjøpt for mye, og sitter igjen med grønnsaker som begynner på bli slappe? Husk at de fortsatt er like gode i supper, gryter eller som rotmos.