Norgesmesteren i pinnekjøtt får du hos MENY
NM i kjøttprodukter gikk av stabelen 16. november, og resultatene er klare.
En av prestisje-kategoriene er naturlig nok pinnekjøtt, en tradisjonsrett fra Vestlandet som mange av oss spiser på selveste julekvelden. I år ble Jacobs Utvalgtes røkte pinnekjøtt av lam kåret til Norgesmester!
Også flere av de andre produktene fra Jacobs Utvalgte - en serie du får i alle MENY-butikker - gjorde det skarpt (se liste lenger ned).
Medaljedryss til MENYs ferdigretter
I klassen «Karbonader» stakk MENYs egne karbonader av storfe av med seieren, og kan smykke seg med tittelen Norgesmester.
I tillegg gjorde flere av MENYs egne produkter det godt i klassen «Ferdigmat». MENYs Lasagne og den franske kjøttgryta Boeuf Bourguignon fikk begge sølvmerket, mens MENYs Green Curry fikk bronse.
- Det er hyggelig at MENY Lauget får anerkjennelse fra de dyktige fagfolkene som dømmer i NM, sier Espen S. Lie, leder av MENY Lauget og leder for kategori ferskvare i MENY.
- Vi har lenge ønsket å utfordre ferdigmat-kategorien med ferskere og mer spenstige retter.
Lokalmatprodusentene hevder seg
Ikke overraskende er det mange av MENYs lokalmatprodusenter som hevdet seg i NM i kjøtt, de er jo spesielt kjent for gode råvarer og godt håndverk.
- Mydland fikk gull for sitt røkte pinnekjøtt og bronse for lammerullpålegget
- Ringdal på Sunnmøre fikk gull både for skivet ribberull og bacon i terninger
- Inderøy Slakteri fikk gull både for sin kjøttsuppe og plukksylte, samt sølv for grov julepølse
- Tind fikk gullmerke for sitt urøkte pinnekjøtt
- Vossakjøtt fikk sølv for sin røkte julepølse
- Toten kjøtt fikk sølv for julepølse
- Eldhus i Hordaland sølv for røkt pinnekjøtt
- Aron Mat i Tromsø fikk sølv for sitt syltepålegg og bronse for okserullpålegg
- Smedstuen fikk bronse for sitt røkte pinnekjøtt
Prøv en av medaljevinnerne:
MENY Oasen med 5 medaljer
MENY Oasen i Bergen hentet hjem hele fem medaljer i NM. Butikken har eget pølsemakeri og produserer pålegg og pølser til MENY-butikkene på Vestlandet. Følgende produkter fikk medalje: Kokelår i skiver og Røkt bogskinke fikk begge gull, grillskinke og kokt skinke fikk begge sølv og Hverdagsskinke fikk bronse.
Disse påleggene vant medalje
Prøv noe nytt på brødskiven med disse påleggene! Jacobs Utvalgte, Grøstad og Folkets ble tildelt flere medaljer for sitt pålegg i årets NM.
Gullmedalje
- Jacobs Utvalgte Pragerskinke
- Jacobs Utvalgte skinkestek
- Grøstads krydderskinke
Sølvmedalje
- Jacobs Utvalgt Skinke Salvie
- Jacobs Utvalgte Porchetta
- Jacobs Utvalgte Juleskinke med nellik
- Grøstads kokte skinke
- Grøstad pepperskinke
- Folkets Ribberull
- Folkets Roastbiff
Bronsemedalje
- Jacobs Utvalgte Pastrami
Medaljevinnere i andre kategorier
- Folkets Lammestek med sjy - gull.
- Folkets Lammeskank Rødvinsmarinert - gull
- Jacobs Utvalgte Pinnebog Urøkt – sølv
- Jacobs Utvalgte lutefiskbacon – bronse