Nå kan du velge mellom kort eller lang kvittering

Nå kan du velge mellom kort eller lang kvittering

Publisert 21. juni 2024
I våre selvbetjentkasser kan du nå velge om du vil ha lang eller kort kvittering. Om alle velger kort kvittering, spares det omtrent 320 mil med kvitteringspapir – nesten Oslo-Tromsø tur-retur!

- Vi vil til livs all unødvendig engangsforbruk, noe papirkvittering er et eksempel på. Svært få ønsker full kvittering, så dette er sløsing med papir, sier bærekraftansvarlig Kenneth Skauge.

Besparelsen på å velge kort kvittering er i snitt på 20 cm pr kunde.

Med 16 millioner årlige transaksjoner i selvbetjeningskassene utgjør det en kvitteringslengde på ca. 320 mil - eller Oslo-Tromsø tur-retur.

Skauge forklare at kundene kan velge kort eller lang kvittering når de har betalt i selvbetjeningskassen. Den korte kvitteringen inneholder inneholder strekkoden som gjør at utgangsportene åpner seg.

Husk at kvitteringen skal kastes i restavfall og ikke papiravfall siden den er varmebehandlet.

Også i de betjente kassene går bruken av papirkvitteringer ned, da stadig flere takker nei til den.

MENY-kundene har fortsatt tilgang til alle kvitteringene sine - du kan finne kvitteringene dine i profilmenyen, eller i MENY-appen under "kvitteringer". 

Få kvittering rett på mobilen

Få kvittering rett på mobilen

Visste du at du som Trumf-medlem kan se kvitteringene dine fra handler hos MENY de siste 12 månedene? Kvitteringene finner du enkelt på MENY.no eller i MENY-appen.

Store og små grep for å unngå sløsing

Skauge forteller at MENY er opptatt av å ta grep for å unngå sløsing, blant annet i bruk av emballasje, plast og papir.

Eksempelvis er plastposene til både butikkstekt brød og frukt blitt tynnere og mindre og plastskålen under hjertesalat og gulerøtter fjernet.

Mange kunder er blitt flinkere til å bruke handlenett, noe som gir en årlig besparelse på 15 millioner plastposer i MENY. Kanskje er neste skritt å oppmuntre enda flere til å velge refillprodukter og bruke gjenbrukspose også til frukt og grønt.

Vi er langt fra i mål, men vi lover å kutte ned på unødvendig sløsing og finne bedre alternativer der endringer må til. Sammen med kundene redder vi verden bittelitt.
- Kenneth Skauge, bærekraftansvarlig MENY