Medaljedryss til MENY i NM i Sjømathandler

Medaljedryss til MENY i NM i Sjømathandler

Publisert 28. september 2022
MENY-matarbeidere tok både gull og sølv i NM i Sjømathandler. I tillegg stakk de av med alle medaljene i klassen for lærlinger.

- Det er viktig for MENY å utvikle matgleden og fagkompetansen til våre matarbeidere. Det ligger hardt arbeid og mye trening bak, så vi er svært stolte over NM-resultatene, sier MENY-sjef Vegard Kjuus.

Det ble en lang finaledag under NM i Sjømathandler i Kristiansand i går. De åtte finalistene, som kvalifiserte seg via uttak i vår, måtte gjennom fire deler: Varemottak, håndskjæring, servere innovative retter for barn og eksponering av sjømat i disk.

Christian kan smykke seg med norgesmestertittelen etter seieren i NM Christian kan smykke seg med norgesmestertittelen etter seieren i NM

Norgesmesteren fra MENY Gystadmarka

Christian Holth Clasen, ferskvaresjef hos MENY Gystadmarka, stakk av med den gjeveste medaljen og kan titulere seg selv som norgesmester.

- Jeg er kjempeglad for å vinne. Det er gøy å konkurrere i noe man er ordentlig interessert i. Jeg tror også at det gjør at jeg yter det lille ekstra til kunder som jakter på noe nytt og spennende. Dialogen med kundene er det mest givende med å jobbe som sjømathandler, sier Christian, som tidligere har vunnet NM-gull i sjømathandler for lærlinger. 

Malin Lindal Olaussen, som jobber hos MENY Sørlandsparken, tok sølv, mens Hedda Leversen Larsen fra Fisketorget i Stavanger tok bronse.

Det er skikkelig gøy å få lov å fremme faget på denne måten. Jeg er lidenskapelig opptatt av norsk sjømatnæring og matlaging!
- Malin, sølvvinner

MENY-lærlinger på pallen

Under NM i Sjømathandler ble det også delt ut medaljer i klassen for lærlinger. Linda Helene Johansen, fiskeansvarlig hos MENY Skedsmokorset, stakk av med førsteplassen, mens Jonas Bjørgaas Rogne, assisterende ferskvaresjef hos MENY Gystadmarka fikk sølv. Mimoun Kandrouch (51), som jobber hos MENY Drøbak City, fikk bronse.

Linda stakk av med seieren for lærlingene Linda stakk av med seieren for lærlingene

- Å gjøre det bra i NM er en viktig del av vårt løpende arbeid med å bygge matfaglig kompetanse. Alle NM-deltakerne er fantastiske ambassadører, både internt og for matfaget, avslutter Kjuus.