Matpakke av middagsrester

Matpakke av middagsrester

Ikke kast middagsrestene! Spis dem som en enkel lunsj neste dag, send med barna i matpakken eller gi dem nytt liv ved å tilsette noen nye smaker.

Rester fra pølsemiddagen

Har du rester av pølser kan du kutte disse i biter og lage en god omelett. Du kan også lage en pølsesandwich med potetsalat, eller ha dem i en enkel pastasalat.

Lag en omelett av restene

En omelett kan fylles med utallige typer restemat i terninger. Kokt potet, bacon, løk, kjøttrester, rester av kylling eller grønnsaker.

 Og hva gjør du med den lille osteskalken som ligger bakerst i kjøleskapet? Den river du og har i omeletten sammen med alt det andre gode.

Både omelett og pastasalat er super restemat. Her kan du tilsette det meste av rester etter kjøtt, grønnsaker og ost.

Pastasalat

Pastaskruer fra i går blir raskt en pastasalat i dag. Bruk det du har, rester av både kjøtt, kylling og pølse passer i en pastasalat sammen med kuttede grønnsaker og ost i terninger.

Emblem
Lag en god vinaigrette av extra virgin olivenolje, sterk sennep, balsamico eller eddik og litt honning og ha stående i kjøleskapet. Da er veien kortere til en fristende salat. Denne har lang holdbarhet.

Tacorester

Ble det noe igjen etter tacomiddagen i helgen? Da har du utgangspunktet for en smakfull matpakkewrap som du kan glede deg til på mandagen.

Du trenger ikke forandre på noen ting fra tacofredagen. Fyll tortillaen med kjøtt, salat, ost, rømme og salsa. Pakk wrapen i folie, så holder den seg saftig og myk.

Pizzarester

Pizza eller pizzasnurrer kan du sende med kalde neste dag. Legg gjerne ved litt kuttet agurk og gulrot og, så er matpakken komplett. Et annet tips er å bruke rester av pitabrød, ost og skinke til å lage mini pizzaer.

Pannekaker

Pannekaker til middag er så godt at det kanskje aldri blir noen igjen? Stek noen ekstra! Så får du noe godt til matboksen dagen etter. Syltetøy er selvsagt på pannekakene, men har du prøvd en litt sunnere variant med eple og kanel? Eller salt pålegg som ost og skinke? Kjempegodt!

Lag gjerne pannekakene litt grovere, for mer fiber og næring. Dette kan du gjøre ved å tilsette litt havremel eller fullkornsmel i røren. Du kan også tilsette røde linser, hvite bønner eller revet gulrot til røren. Kjører du så med stavmikser er det ingen som merker forskjell.

Rester fra fiskemiddagen

Fiskekaker eller fiskepinner kan også få et liv som matpakke. Sammen med salat, tomat og kremost i polarbrød, eller som fiskepinnewrap med salat og urtedipp.