Kvalitetsmerket skrei - den beste du får!

Kvalitetsmerket skrei - den beste du får!

Nå er den her, skreien. Den delikate torskefisken som vandrer fra de næringsrike områdene ved iskanten i Barentshavet til gyteplassene ved Lofoten og Vesterålen.

Lofotfisket etter skrei har lange tradisjoner og varer fra begynnelsen av januar og ut mars. Det er også i denne perioden du finner kvalitetsmerket skrei i fiskediskene våre.

I sesongen er dette den garantert beste skreien du får. Merket er en garanti for at fisken er behandlet etter strenge kvalitetsstandarder fra den tas opp av havet og frem til den ankommer butikken.

Når du skal ha skrei til middag, se etter kvalitetsmerket som er festet i nakken på fisken.

- Og hos oss får den selvfølgelig den best tenkelige behandlingen, forteller Lars Erik, fiskehandler og ansvarlig for fiskeavdelingen hos MENY CC-Vest.

Når Skreipatruljens Jonette og Lillian er på besøk siste fredag i januar, kan de bekrefte at skreien i disken holder prima kvalitet.

Kjøp sesongens beste skrei hos MENY:

Skreipatruljens Jonette og Lillian er fornøyde med fiskens kvalitet og fagkompetansen i fiskedisken Skreipatruljens Jonette og Lillian er fornøyde med fiskens kvalitet og fagkompetansen i fiskedisken

- Dette er fisk som er behandlet på beste måte fra den ble fanget ute på fiskefeltene, gjennom behandling om bord i fiskebåten, pakking og transport, sier Lillian.

Jonette skyter inn: - Og se, her snakker vi kompetanse i butikk! De skyller hver skive som blir skåret før den legges i disken. Det sikrer beste kvalitet hele veien ut til kunden.

Skreipatruljen er Norges Råfisklags kontrollører og forvaltere av kvalitetsstandarden som må følges for at skreien skal få kvalitetsmerke.

- Det er slett ikke all skrei som fanges fra januar til april som kvalifiserer til merket, forteller Jonette.

Med skreien kommer flere delikatesser, som rogn og skreitunger Med skreien kommer flere delikatesser, som rogn og skreitunger

Fisken må behandles riktig fra den fanges. Den skal bløgges levende og blø ut i rent, sirkulerende vann og raskt kjøles ned mot null grader. Fisken skal behandles varsomt og slaktes med rene snitt og god hygiene. Alt for å unngå skader og sikre en delikat råvare.

Hos produsenten sorteres skreien strengt etter kvalitetsstandarden og fiskene som oppfyller kravene merkes med Skrei®. Deretter legges skreien i kasser med is i bunnen og i nakkene.

Det er viktig for å unngå merker på skinnet, for en kvalitetsmerket Skrei skal være helt perfekt – både inni og utenpå! Deretter fraktes eskene med skrei ved kontrollert og lav temperatur til kunder i hele Europa.

Kvalitetsmerket Skrei i butikken er selve garantien for god råvare og det beste utgangspunktet for et godt måltid.

- Klart vi er stolt over å tilby en så flott råvare til kundene våre, enten de velger nakkestykker, skiver, filet eller loins, avslutter Lars Erik og smiler takknemlig til jentene fra Skreipatruljen.

Skreiskiver og skreiloins av høy kvalitet finner du i MENYs fiskedisker i sesongen Skreiskiver og skreiloins av høy kvalitet finner du i MENYs fiskedisker i sesongen

Skrei® – Norsk Standard 9406

Skrei® er ferskfiskens Rolls-Royce. Skrei® er et unikt sesongprodukt som fortjener den beste behandlingen. Med andre ord; man gambler ikke med kvaliteten på Skrei®.

Kvalitetsstandarden til Skrei® setter strenge krav til produksjon, holdbarhet og utseende. Kun den beste skreien kan selges med kvalitetsmerket og kun de mottaksanleggene som har forpliktet seg til å følge kvalitetsstandarden får pakke kvalitetsmerket Skrei®.