Hvordan spiser man granateple?

Hvordan spiser man granateple?

Slik bruker du den eksotiske og næringsrike frukten granateple.

Granateple er en hard og blank frukt med en rusten rødbrun farge, hvor både saften og kjernene kan brukes i matlaging. Hva med å prøve den i salat, eller kanskje i panna cotta? 

Frukt med søt og syrlig smak

Antioksidantbomben granateple dyrkes i landene rundt Middelhavet, Afrika og i Sør-Amerika. Størrelsen på frukten kan sammenlignes med et eple eller en appelsin, og inni frukten finner du en mengde kjerner sammenpresset inndelt i seks rom.

De røde kjernene har en søt og syrlig smak, og er omsluttet av saftig fruktkjøtt med konsistens nærmest som gele. Granateple er en god kilde til folat og kopper, og har i tillegg et høyt kostfiberinnhold, som er gunstig for fordøyelsen.

Slik åpner du et granateple

Fordi den kraftige rødfargede fruktsaften i granateple, grenadin, fort setter flekker, bør du åpne frukten med forsiktighet. Skjær derfor rundt skallet på granateplet – kun i skallet – og brekk delene fra hverandre. På denne måten unngår du å søle med saften.

Brekk deretter skallet i flere deler og pirk ut kjernene i granateplet, eller slå skallet med en tresleiv over en bolle slik at frøene faller ut.

Rens frøene godt, slik at du får bort alt det hvite som ligger rundt dem.

Oppskrifter med granateple

Kjernene i granateple kan brukes i både salater, wok og gryter, og gir både syre og sødme til retten. Du kan også bruke granateple i desserter. Hva med å prøve en av disse oppskriftene?