Slik bruker du papaya

Slik bruker du papaya

Papaya er søt, saftig og brukes ofte i det asiatiske og meksikanske kjøkken. Her er våre beste tips og oppskrifter med papaya!

Papaya kommer opprinnelig fra Mellom-Amerika, men er i dag vanlig i alle tropiske land. Den er søt og mild med saftig fruktkjøtt som kan minne litt om melon. Den passer med andre ord godt til både middag og dessert!

  • I sesong: Oktober - mai
  • Smak: Søt, myk, mild og saftig.
  • Oppbevaring: Romtemperatur, kjøleskap hindrer modningsprosessen.

Få fersk papaya levert hjem

Slik ser du om papayaen er moden

Papaya modner i romtemperatur og er moden når den har gule sjatteringer i skallet. Den skal være hel og uten skader og mørke, bløte flekker.

Er du usikker på om papayaen er moden? Gi den et lett trykk med en finger. Gir den svakt etter for press er den moden.

Slik tilbereder du papaya

  1. Del Papayaen i to på langs
  2. Ta ut kjernene
  3. Drypp litt lime eller sitron på for å fremheve smaken

Kjernene kan spises, de minner om sort pepper. Bruk de gjerne i en grønn salat eller fruktsalat.

Fiken - en søt delikatesse

Fiken - en søt delikatesse

Fiken er en fantastisk delikatesse. Med sin søte og milde smak er den prefekt sammen med ost eller spekemat.

Stekt laks med papaya og urtebakte poteter

Oppskrift på laksefilet med søt papaya og gode poteter. Topp gjerne med litt lakserogn så har du en rett du kan servere gjester.

Enkel poke salat med laks og papaya

Poke kalles også for sushi bowl og er en fiskesalat fra Hawaii. Denne enkle oppskriften med laks og papaya er herlig forfriskende og full av smak!

Server den som en forrett, eller til middag med quinoa, byggrynsris eller superris.

Papayasalsa

Frisk og smakfull salsa med papaya som er perfekt til ostefatet. Kan også brukes som tilbehør til fisk, kylling eller kjøtt.

Eksotisk fruktsalat

En enkel og smaksrik dessert som kan forberedes i god tid før den skal serveres.