Alt du trenger til høstferiekos

Alt du trenger til høstferiekos

Skal du nyte høsten på hytta med turer i skogen? Det er ikke så mye som skal til for å lage god mat på tur, og kakao og kjeks hører med. Her har vi samlet det du trenger til høstferiekosen.

Om du skal på hytta i høstferien eller har tenkt til å nyte de flotte høstfargene på en liten tur i skogen, er det kjekt å planlegge litt i forveien. Her er våre favoritter til høstferiekosen utendørs:

Proviant til tursekken

Skal du ut på tur er det hyggelig å ha med noe god mat og drikke i sekken. Å lage hjemmelagde kjeks er enkelt og smaker veldig godt.

God proviant i tursekken:

Bak hjemmelagde cookies 

Hva med å bake små kjeks med sjokolade? Disse har myk kjerne, og er gode alene eller sammen med et glass melk. 

Nystekte vafler

Vafler på hytta med syltetøy er alltid stor suksess. Gjør vaflene litt sunnere med grovere mel og havrekli. Da blir de ekstra mettende og supre i tursekken.

Varm drikke til kaldere dager

Det er lite som smaker bedre enn en god kopp med varm chai, kakao, krydderkaffe eller gløgg i høstmørket.

Fyll temosen med varm kakao og ta med krem i tursekken! Deilig te med honning smaker godt når dagene blir kaldere og mørkere. 

Favoritter på bål

Vi nordmenn elsker å gå på tur og tenne bål, og det er lite som skal til for å løfte turen til nye høyder. Noen forberedelser hjemme, et godt bål, et par overraskelser fra sekken og vips har du en uforglemmelig opplevelse. 

Husk dette til turen:

Husk å sjekk at bålet er helt slukket og kaldt før dere forlater rasteplassen, og ikke glem å samle sammen søppel.

Har du prøvd ostesmørbrød på bålet? Legg skinke og ost mellom to brødskiver. Smør litt smør på utsiden av brødet, ta litt grillkrydder på hver side og pakk det inn i aluminiumsfolie. Varm de på bålet i to-tre minutter på hver side og nyt et deilig måltid! Og du, ikke glem fyrstikker. 

Monter gjerne ostesmørbrødene hjemme på forhånd, da er de klare til å legges på bålet med én gang du tar rastepause!