7 tips til en stressfri førjulstid

7 tips til en stressfri førjulstid

Ferdig julemat av høy kvalitet og hjemlevering av matvarer gjør julen mindre stressende. Her er 7 enkle tips som gjør at du får en rolig førjulstid uten stress og mas.

Det er mye som skal ordnes på kort tid, og det er lett å la stresset ta overhånd. Julen har dessverre blitt en stressende høytid for de fleste.

Dersom man tar seg tid til å planlegge på forhånd, kan man senke skuldrene og nyte førjulstiden.

1. Bli ferdig med julekakene tidlig i desember

Bak selv, eller kjøp ferdig. Baker du julekakene allerede tidlig i desember har du noe godt å knaske på frem til julaften.

Å bake alle syv slag rett før julaften blir ofte en stressende opplevelse. Begynn heller tidligere i desember! Å bake alle syv slag rett før julaften blir ofte en stressende opplevelse. Begynn heller tidligere i desember!

Småkaker kan også uten problem fryses i 2-3 måneder uten at smaken forringes. Er du ute i god tid, kan du fryse kakene og ta dem ”ferske” opp av fryseren.

Mørdeig kan fryses

En godt innpakket mørdeig holder seg fint i fryseren et par måneder. Da har du alltid deig klar for hånden og kan overraske med nystekte kaker til uanmeldte gjester i adventstiden og romjulen.

Dette er julens 7 slag

Dette er julens 7 slag

Julekaker er viktig. Før i tiden var ikke julen i boks før de syv slagene var bakt, og for mange er det fremdeles slik. Men hvilke kaker er det egentlig? Her får du svaret.

2. Ta julevasken midt i desember 

Sett av en dag med hele familien til julerengjøring i huset. Lag en plan for hvem som skal gjøre hva, sett på med noe fengende musikk og gå i gang.

Tar du den store julerengjøringen tidlig, trenger du kun vedlikeholde det til gjestene kommer. 

Den store julevask-guiden

Den store julevask-guiden

På tide å ta julevasken? Vi har samlet våre beste tips og anbefalte produkter for å få unna den store julevasken unna i en fei!

3. Få litt hjelp med hverdagsmiddagene

Ikke alt trenger å være hjemmelaget til enhver tid. La noen andre gjøre jobben for deg! Planlegg hva du tenker å lage selv, og hva du kan ta i mot hjelp til.

Hos MENY får du mange ferdige retter og tilbehør som kun trenger oppvarming. Det gjør at middagen er unnagjort på få minutter.

Rettene er laget fra bunnen med gode råvarer og har masse god smak - Da blir hverdagsmiddagene fram mot jul litt mindre stress, og litt mer kos.

Kvalitetsmiddag på 1-2-3:

Emblem
Visste du at vi har ferdig julesaus, tilbehør og til og med ferdigstekt ribbe? Enten du trenger litt eller mye hjelp med julemiddagen, finner du alt du trenger hos MENY.

4. Finn fram oppskriftene i god tid

Hva trenger du egentlig for å lage den perfekte ribbetallerkenen? Hvor mye lutefisk skal du beregne per person? Hvor mange blir dere på julekvelden?

Les oppskriftene grundig, og skriv ned hvor mye du trenger av hva. Les også hele oppskriften en gang til før du går i gang med selve matlagingen. 

Vi har alle oppskriftene du trenger

Er det noen oppskrifter du ikke har, eller skal du servere noe nytt? Vi har alle oppskriftene du trenger til både julematen, julekakene, dessertene og tilbehøret. 

Visste du at du kan lagre oppskriftene våre? Klikk på hjertet i høyre hjørne av oppskriften for å ta vare på den til senere.
Alle oppskriftene du har lagret, finner du igjen her.

5. Planlegg julehandelen

Det er ofte mye som skal i hus til jul, og en god handleliste er et must. Vil du planlegge i god tid kan du lage en egen handleliste på Min Side. Denne kan du også dele med flere, og endre på fram til du har lagt til alt du trenger. 

  • Planlegg hva du trenger når, og om noe kan gjenbrukes eller bli gode restemiddager.
  • Se over hva du allerede har i skap og kjøleskap så du ikke kjøper dobbelt opp av noe du hadde fra før av.
Lag din egen handleliste her
Emblem
Planlegg hva du kan handle inn allerede tidlig - som drikkevarer - og hva det lønner seg å kjøpe ferskt rett før jul.

6. Handle på nett og få julematen levert hjem

Det er hektisk rett før jul, så hvorfor ikke la andre ta seg av handlingen for deg? I tillegg er det enklere å holde oversikt på alt du skal huske på når du slipper å gå rundt i butikken.

Vi leverer fram til 23. desember, og flere søndager fram til jul. Da har du en ting mindre å tenke på før julen ringes inn. 

Se når vi leverer i julen
Planlegg innkjøpene og handle varene på nett. Å få varene levert på døra sparer dyrebar tid i en hektisk juletid. Planlegg innkjøpene og handle varene på nett. Å få varene levert på døra sparer dyrebar tid i en hektisk juletid.

7. Gi bort matgaver

For å gjøre julegavehandelen enklere, har vi laget smakfulle gaver som passer som vertinnegaver og dessuten gjør seg like godt under treet. 

Har vi ikke noe ferdig sammensatt som passer? Plukk lekre og eksklusive premiumvarer fra Jacobs Utvalgte eller lokalmat fra en av våre mange Matskatt-leverandører som passer mottakeren. 

For en søtmums passer det godt med mørk sjokolade, premiumlakris og konfekt, mens en hobbykokk kanskje setter mer pris på gode oljer og krydder.

Vi har også et stort utvalg ulltøy, sokker, hår- og hudpleie i tillegg til sminke og flotte stearinlys. Her finner du noe som passer alle! 

Matgaver du kan kjøpe hos MENY

Matgaver du kan kjøpe hos MENY

Flotte julegaver som er enkelt for deg, men svært gledelig å få! Hos MENY finner du et stort utvalg spennende kvalitetsprodukter som er perfekt å gi som julegave eller vertinnegave. Her er våre beste tips.

Spør en matarbeider i butikken - vi hjelper gjerne!

For at du skal få gode svar og hjelp til alt du måtte lure på til jul, møter du hver dag kunnskapsrike matarbeidere og kokker i butikken – våre egne Julehjelpere.

Spør oss om alt fra hemmeligheten bak sprø pepperkaker til hvilken matgave som trolig vil falle i smak hos svigermor.

God jul! 🎄