Lag spiselige julegaver
Er du glad i å bake er veien kort til smakfulle gaver til jul. Sett av noen timer til juleverksted, sett på julemusikk og bak flere slag sammen med gode venner eller familie. Hva med pepperkaker med vindu, hjemmelaget marsipan, vakre krumkaker til julens desserter eller kakao på pinne? Les videre for oppskrifter og gode tips.
Klassiske fløtekarameller
Fløtekarameller har alltid vært populært hos store og små. De egner seg godt som gaver fordi de har lang holdbarhet, og kan nytes langt ut i det nye året. For variasjon kan du toppe karamellene med sjokolade eller hakkede nøtter.
Brente mandler
Et annet tips med god holdbarhet er sprø, brente mandlene. Pakk dem gjerne inn i tradisjonsrike kremmerhus. Mandlene kan også blandes med andre nøtter og mørk sjokolade for en skikkelig julemiks.
Trøfler og konfekt
Alle elsker sjokolade! Lek deg med ulike former og konsistenser, fyll og sprøtt dryss. Det trenger ikke ta lang tid heller, se våre tipsfilmer.
Enkel sjokoladeknekk
Smelt kokesjokolade, både mørk og lys på 100 grader i ovn i 10 minutter. Bruk en stekepinne til å lage mønster i sjokoladen, og dryss over kakestrøssel eller hakkede nøtter. La sjokoladen avkjøle seg, og knekk så opp i biter.
Kakao på pinne
La barna fylle muffinsformer med smeltet kokesjokolade og godteri. Når de stiver kan de røres ut i varm melk til nydelig kakao. Husk å lag mange, så du kan beholde noen selv. Disse er også perfekt til julekalenderen.
Sjokoladetrær
Et annet tips er disse søte juletrærne av smeltet hvit sjokolade og saltstenger. Se oppskrift med video her.
Sjokoladekuler
Vi har oppskrifter på sjokoladekuler i flere varianter. Hva med bountyboller, trøfler, konfekt med frukt og nøtter eller litt sunnere energikuler med dadler, kokos og havregryn?
Gi bort julekaker
Alle julens småkaker egner seg som gaver. Husk å sjekke hva mottakerens favoritter er. Du kan også gi bort hjemmelaget bakemiks, for enkle småkaker en kald dag i januar.
Kakemiks på glass
Hjemmelaget bakemiks er enkelt. Velg en oppskrift du liker og mål opp alle de tørre ingrediensene. Legg dem lagvis i glasset. Heng på et lite kort der du beskriver hva mer som må tilsettes, og fremgangsmåten.