Norsk Angus - MENYs beste biff
Biff er ikke bare biff. Det har vært store forskjeller fra biffstykke til biffstykke. For å sikre deg jevn og god kvalitet, ble Angusgården etablert i et samarbeid med Prima Jæren i 2015.
Med forskning, dyrevelferd og kvalitetssikring kan vi nå tilby biff av høyeste kvalitet - hver gang.
Spiller på lag med naturen
- Mange har følt at biff har vært bingo, og ofte med god grunn. Derfor jobber vi nå målrettet i samarbeid med Prima Jæren og Angusforeningen, for å sikre kundene topp kvalitet, hver gang de kommer til kjøttdisken, sier Espen Schøning Lie som er leder for MENY-lauget, som består av MENYs egne kokker og mateksperter.
Angus-rasen er kjent for god spisekvalitet, men har også fordeler når det gjelder dyrevelferd, bærekraft og økonomi.
Dyrene er flinke til å utnytte de beiteressursene som finnes. Slipper du dem på utmark, spiser de både gress og nyskudd av trær, og dyrene er dermed vanvittig gode til å pleie kulturlandskapet
Kjøp angus hos MENY:
Strenge krav gir kvalitet – hver gang
I dag samarbeider MENY med 150 gårder som leverer biff av kvaliteten Jæren Smak, som er Prima Jæren sitt kvalitetsstempel
- Alt kjøttet blir kvalitetsjekket på gården, slakteriet, skjærerommet og av våre fagfolk i butikken. Sammen med Prima Jæren har vi fokus på god dyrevelferd og kort transporttid til slakteriet, forteller Espen Schøning Lie.
- Vi stiller også spesifikke krav til kjøttfylde, fettmengde og marmorering, størrelse, alder og mørning, forklarer han.
MENY Angus finnes som:
- Flank steak et grovere og noe magrere biffstykke
- Culotte som har et delikat fettlokk
- Ytrefilet som er meget mørt med god smaklighet
- Entrecôte som er godt marmorert og med masse smak
- Mørbrad en hverdagsbiff som går raskt å lage
- Indrefilet som er det møreste av det møre.
- I tillegg finner du kjøttdeig og ferske hamburgere.
Kjøtt fra MENY Angus er garantert mørnet i 21 dager, og håndskåret i din lokale MENY-butikk av faglærte matarbeidere. Dette sikrer deg den samme gode kvaliteten, hver gang.
Kjøttet fra MENY Angus er bedre marmorert annet biffkjøtt, og gir en smaksopplevelse du bare må oppleve!
- En rekke av verdens mest profilerte kokker og restauranter foretrekker kjøtt fra Angus-rasen, og det er enkelt å forstå hvorfor. Angus-rasen er kjent for sin gode spisekvalitet, og mange vil nok gå så langt å si at hemmeligheten bak å skape et godt Steakhouse nettopp er kjøtt fra Angus, sier Espen.