Dette er norsk Angus hos MENY Se video

Dette er norsk Angus hos MENY

Biff er ikke bare biff. Det kan være store forskjeller fra biffstykke til biffstykke. For å sikre kundene jevn og god kvalitet, ble Angusgården etablert i et samarbeid med Prima Jæren i 2015.

Biff kan brukes til så mangt, og passer like godt til en formell familiemiddag som til en kjapp middag midt i uken. Vil du sikre deg topp kvalitet på kjøttet gang på gang, så bør du velge norsk Angus. Dette er hvorfor!

VM-gull til MENYs Angusbiff

VM-gull til MENYs Angusbiff

Bak MENY Angus står en rekke ildsjeler med et mål om å skape verdens beste biff. I årets VM i biff ble norsk Angus belønnet med gull for entrecôte og ytrefilet, samt sølv- og bronse for indrefilet.

Få vårt beste kjøtt levert hjem:

Hva er Angus?

Angus er en storferase som er kjent for å produsere kjøtt av ekstra høy kvalitet med god marmorering og mye smak. All Angus i MENY kommer fra lokale bønder i Norge, og er storfe av 100% norsk opprinnelse. 

Hvert stykke av Anguskjøtt blir håndplukket og kvalitetssjekket, og biffene har mørnet i minst 21 dager. Dermed er du garantert like god kvalitet hver eneste gang du velger MENYs Angus.

Kjøtt fra Angus er bedre og jevnere marmorert enn annet kjøtt. Kjøtt fra Angus er bedre og jevnere marmorert enn annet kjøtt.

Noe som skiller Angus fra annen biff, er den jevne marmorering i kjøttet. Marmorering er delikate fettårer i kjøttet, og jevnt fordelt fett gjør kjøttet saftig og ekstra smakfullt. 

Spisekvaliteten på Angusen er svært høy, noe som har har gjort Angus til et ettertraktet valg blant kjøttelskere, kokker og restauranter. 

Derfor er marmorering viktig

Derfor er marmorering viktig

Leter du etter et godt stykke kjøtt er det spesielt én ting du skal se etter.

Kortreist kvalitetskjøtt fra dyr som trives

Dyrevelferd er viktig i produksjonen av angus, og rasen lever svært godt. Kyrne har generelt god helse og spiser mye urter og gress, dermed trenger de svært lite kraftfor.

De sterke beina gjør at kuene er godt egnet for å beite på ulendt terreng, og de trives med å beite i fjell og terreng som ellers ville grodd igjen.

Angusen spiser mye urter og gress, og trives i ulendt terreng. Angusen spiser mye urter og gress, og trives i ulendt terreng.

Vant Matskattstipendet i 2015

I 2015 vant Prima Jæren Matskattstipendet for arbeidet med å heve kvaliteten på norsk rødt kjøtt gjennom et enestående samarbeid mellom bonde, foredler og butikk.

Hør hele historien om norsk Angus i Matskattpodden

Fersk, norsk Angus hos i kjøttdisken

I kjøttdisken finner du biffklassikere som indrefilet, ytrefilet og entrecôte av angus, men også spennende stykningsdeler som kan konkurrere med biffklassikerne. Hva med hanger steak, culotte eller flank steak?

Noen av de ulike biffene av MENY Angus:

  • Flank steak: Et medium mørt, noe grovere kjøttstykke. Egner seg godt til helsteking, og er aller best når det tynnskjæres til taco, quesadillas, salater og wok.
  • Culotte: Et lekkert kjøttstykke med fettlokk som bør helstekes! Fettlokket gir fantastisk smak til kjøttet under tilbereding. 
  • Ytrefilet: Meget mørt biffstykke, kan helstekes, grilles eller stekes som biffer.
  • Entrecôte: En favoritt for mange! Godt marmorert, saftig og mør biff. Veldig god når den helstekes, og egner seg godt på grillen. 
  • Mørbrad: Mørbrad er smaksrik, magert og mørt – og et undervurdert og godt alternativ til entrecôte og indre- og ytrefilet.
  • Indrefilet: Det flotteste og møreste kjøttet, passer perfekt til helsteking. 

I tillegg finner du kjøttdeig, ferske angusburgere og biffsnadder av Angus. All Angus i MENY er storfe av 100% norsk opprinnelse.

Dette er de ulike biffene av MENY Angus

Dette er de ulike biffene av MENY Angus

Indrefilet, ytrefilet og entrecôte vet du kanskje hva er, men har du hørt om culotte, tri tip, hanger steak eller dragebiff? Her er de beste og mest smakfulle biffene du ikke visste om!

Kjøpt Angus hos MENY:

Gjør middagen bedre med Angus

Angus kjøtt er godt og kan brukes til mye forskjellig, fra en enkel biffmiddag til fancy festmat. Her viser vi deg noen måter du kan bruke Angus i matlagingen.

Bedre middag med kjøttdeig av angus

Kjøttdeig av Angus er ekstra saftig og smakfullt, og gjør seg godt i en pasta eller som fyll på en pizza. Hva med prøve deg på en tradisjonell pasta bolognese med langtidskokt saus?

Topp pizzaen med vår beste kjøttdeig av MENY Angus

Kjøttdeig av Angus er ekstra saftig og gir mye smak, og passer perfekt som topping på pizza. Du kan også bruke MENYs tynnskjærte og møre biffsnadder på pizzaen for en annen vri.

Har du alt du trenger? Få det du mangler levert hjem:

Saftig Angusburger

Angusburgeren er MENYs aller beste burger. Slenger du disse burgerne på grillen eller i panna er du garantert et saftig og smakfullt måltid. 

Angusburgeren du finner i ferskvaredisken har litt høyere fettprosent enn de som er ferdigpakket. Fettprosenten gjør smaken på burgeren enda bedre og gjør den ekstra saftig.

Få alt du trenger levert hjem:

Angusburger – vår beste hamburger

Angusburger – vår beste hamburger

Ingenting slår grillmat om sommeren, og en saftig burger med luftig brød og frisk salat blir aldri feil! Den perfekte burgeren er laget av norsk Angus med nøyaktig 22 prosent fett, og du får den bare hos MENY.

Enkel middag med biffsnadder av Angus

Angussnadder er ferdigstekte biffstrimler, og du finner dem i ferskvaredisken. Ønsker du å krydre og steke biffsnadder selv, finner du også biffstrimler av MENY Angus i kjøledisken.

Emblem
Stek biffstrimlene i panna på høy varme i ca. 2 minutter, så er de klare til å brukes til det du vil.

Kvalitetsbiff fra Angus til hverdag og helg

Med det store utvalget av biff fra MENY Angus, kan du alltid være sikker på at du får topp kvalitet på kjøttet.

Kombinert med godt tilbehør kan du lage spennende og smakfulle middager, slik som denne stekte angus biffen med ovnsbakte poteter og cognacsaus.

Kjøp varene her: