Klokk & Co - Oslo Se video

Klokk & Co - Oslo

På Huseby i Oslo lages alkoholfritt øl av høyeste kvalitet med naturlige, gode råvarer.

Kandidat til MENYs Matskattstipend 2023

Hvert år deler MENY ut Matskattstipendet, Norges største lokalmatpris. I år er Klokk og co en av kandidatene til utdelingen. 

Prosjektet de søker midler til er å utvikle en funksjonell brus som gir et pluss utover å smake godt: Drikken skal være fiberrik, probiotisk og full av vitaminer og mineraler, samt være 100% naturlig og ha lavt sukkernivå. Brusen, basert utelukkende på norske råvarer, retter seg mot vanlige brusdrikkere og de litt mer helsebevisste. Sånn sett skal den treffe på helsetrenden.

Matskattstipendet - Norges største lokalmatpris

Matskattstipendet - Norges største lokalmatpris

Hvert år deler vi ut MENYs Matskattstipend. Norges største lokalmatpris! Målet er at du som er glad i god mat skal finne enda større utvalg av unike, lokale kvalitetsvarer i din butikk. Med stipendet inspirerer vi til innovasjon og produktutvikling.

Historien om Klokk og co begynte da Kristine Lund gikk gravid. Hun begynte å lete etter gode alkoholfrie øl i hyllene, men ble skuffet. Hun syntes utvalget var så fryktelig kjedelig! Hvorfor skulle man ikke kunne nyte godt øl, selv om man ikke kunne - eller ville - ha alkoholen?

Det ble mye klaging til samboer og bryggemester Leif, som begynte å forske på saken. Etter prøving og feiling - og 3000 liter i sluket - knakk han koden og FRIPA ble satt på bordet.

Leif Klokk knakk koden etter mye prøving og feiling - og FRIPA ble til. Leif Klokk knakk koden etter mye prøving og feiling - og FRIPA ble til.

Stort engasjement og dyp lidenskap

Siden den gang har det bare gått framover for Klokk & Co. Stort engasjement og lidenskap er viktige ingredienser i et godt produkt, sammen med de beste, naturlige råvarene, og godt håndverk.

Klokk & Co har fått mye oppmerksomhet for sin innovative tilnærming i en kategori som tradisjonelt har vært tungt dominert av noen få store bryggerier. Blant annet fikk de matskattstipend fra MENY i 2018 til videreutvikling av sin alkoholfrie portefølje.

Kjøp alkoholfritt øl fra Klokk & Co hos MENY:

- Vi har et mantra som er «Stas til folket». Vi ønsker at alle skal kunne nyte godt øl, i alle anledninger.

- To av tre gründere bak Klokk & Co jobber nå fulltid i selskapet, og siden vi også er samboere med to små jenter, kan man vel trygt si at vi er blitt en gründerfamilie, sier Kristine.

Seks fantastiske øl i butikkhyllene

Klokk & Co leverer nå seks alkoholfrie øl til MENY, FRIPA, Mango FRIPA, NADA, Gringo og FRIPA Radler lime & mango, og nyheten FRIPA Radler mandarin & sitrongress.

FRIPA er deres første øl, og er en frisk, fruktig og smaksrik alkoholfri IPA. Den passer godt til blant annet pizza, burger og biff – og er helt super til pinnekjøtt!

FRIPA har vi lurt mange med, inkludert mange barsjefer i Oslo, som tror den er med alkohol. Den smaker rett og slett veldig likt en ekte, god IPA

MENY spurte også om Klokk & Co kunne lage et alkoholfritt rakfiskøl. Da testbatchen ble prøvd ut, ble det klart at denne var alt for god til å kun ha i butikkhyllene tre måneder i året, og det ble et helårsøl istedenfor.

Ølen ble døpt NADA og er en American Pale Ale. Fyldig og smaksrik med balansert bitterhet. Passer til kraftig og spicy mat, og bør testes til rakfisk, røkt pinnekjøtt og blåmuggost.

Kristine Lund er svært fornøyd med å kunne tilby folk god kvalitetsøl uten alkohol. Kristine Lund er svært fornøyd med å kunne tilby folk god kvalitetsøl uten alkohol.

Gringo er et friskt og lettdrikkelig alkoholfritt øl i meksikansk stil. Det er tilsatt ferskpresset lime og ingefær, og er utviklet for å passe perfekt til fredagstacoen. Det smaker også veldig bra til skalldyr og annen sjømat, og ikke minst som tørstedrikk i solveggen.

Mango FRIPA er FRIPA tilsatt ekte mangopuré. Den var opprinnelig ment som et sesongøl, men ble så populær at den nå finnes i MENY hele året. Den er super til lett sommermat, BBQ og indisk.

FRIPA Radler er Norges første IPA-radler, der 50% FRIPA er blandet med 50% limonade laget av ekte lime ogmango. En fantastisk tørsteslukker med naturlig og frisk smak. Perfekt til pizza!

I tillegg får du JuleFRIPA i sesong; FRIPA tilsatt ferske epler og kanel. Perfekt til julens mektige måltider, og særlig god til ribbe.

Eksporteres til Storbritannia og Finland

Med en fremtidsrettet og bærekraftig forretningsmodell utvikler de ølene i egen testlab, og brygger så på ledig kapasitet i markedet. I dag har Klokk & Co et tett og langsiktig samarbeid med Arendals bryggeri, som gir stor fleksibilitet, stabil kvalitet og høy leveransekraft

Kristine og Leif har et tett og langsiktig samarbeid med Arendals Bryggeri Kristine og Leif har et tett og langsiktig samarbeid med Arendals Bryggeri

I dag eksporterer de også tre av sine alkoholfrie øl til UK og Finland, i tillegg til å selge dem i NorgesGruppens butikker, og i stadig flere hoteller, restauranter og barer i Norge – så sjansen er stor for at du nå får godt, alkoholfritt øl til enhver anledning.

Alkoholfritt øl fra Klokk & Co finner du i alle MENYs butikker og i nettbutikk.