Møt Sissel - MENYs Fri For-spesialist

Møt Sissel - MENYs Fri For-spesialist

Publisert 22. august 2022
Allergi eller intoleranse kan sette en stopper for mye god mat. Det vil vi gjøre noe med! Sissel Brustad er vår nye Fri For-spesialist i MENY. Hun har ernæringsfaglig bakgrunn og spisskompetanse på spesielt allergi- og intoleransevennlig mat.

I MENY har vi et stort utvalg allergivennlige produkter i Fri For-avdelingen . Her finner du alt du trenger av erstatningsvarer når du må tilrettelegge måltidene.

Vi vil bli enda bedre, og Sissel sørger for både artikler og oppskrifter som er tilpasset allergikere. Hun hjelper også butikker med Fri For-demonstrasjoner på allergivennlig mat. 

- Jeg satser på å få være synlig for kunder og ansatte – det skal synes at MENY setter allergi på kartet, sier Sissel.

Emblem
Over 500.000 nordmenn rapporterer at de har reagert på en eller flere matvarer. 40% av alle barn har reagert på en matvare. Heldigvis er det ikke uvanlig at barn vokser av seg allergi.
Sissel avholder ofte demo i MENYs butikker Sissel avholder ofte demo i MENYs butikker

Sissel sine populære sveler

Har du møtt Sissel i butikk, og fått smake hennes populære sveler? Da vil du kanskje ha oppskriften og? Den finner du her:

Spør Sissel om allergi!

Har du spørsmål knyttet til valg av produkter, eller hvordan du kan tilpasse en oppskrift? Du kan kontakte Sissel, enten via kundeservice, eller ved å følge linken under. 

Spør Sissel om allergivennlig mat

Spør Sissel om allergivennlig mat

Har du spørsmål om erstatningsprodukter, oppskrifter eller matlaging til noen med allergi? Vår allergispesialist Sissel svarer deg gjerne!

Mange er indirekte berørt av allergi og intoleranse

Det er mange som er berørt av allergi og intoleranse og det er enda flere som er indirekte berørt. Eksempler på dette er besteforeldre, barnehager, skoler og de som inviterer til barnebursdager for å nevne noen.

Jeg har veldig lyst til å trygge og inspirere de som synes det kan være vanskelig å leve med allergi og de som skal invitere eller lage mat til en allergiker.

- Jeg vil gjerne være den som deler faginformasjon og egne erfaring med kunder og ansatte, sier den engasjerte Fri For-spesialisten.

Sissel står gjerne med smaksprøver og svarer på kundespørsmål om allergi. Du kan nemlig spise mye god mat selv om du er allergisk! Sissel står gjerne med smaksprøver og svarer på kundespørsmål om allergi. Du kan nemlig spise mye god mat selv om du er allergisk!

Sønn med allergi

Historien om Sissel og hennes brennende engasjement startet da hun fikk en sønn som var allergisk.

- Jeg har en gutt som er allergisk og både han og vi som foreldre har et ønske om å leve så normalt som mulig når det gjelder mat, skole og utdanning. Han var ikke vanskelig i kosten eller kresen i matveien, men han kan dø av én dråpe egg! Han, som mange andre, har også en del tilleggsallergier- og intoleranser, sier Sissel.

Kjøp et stort utvalg Fri For-produkter hos MENY

Ikke selvvalgt å være allergisk

Sissel holder ofte kurs og foredrag på skoler og i barnehager, og sier det skjærer henne i hjertet å se at et barn får servert tørt knekkebrød fordi de ikke tåler en ingrediens eller to.

Det er like trist som når en ungdom med allergi ikke vil være med på treningsleir fordi han eller hun føler seg som et problem. Jeg vil ikke ha en sånn forskjellbehandling!

- Å være allergisk er ikke selvvalgt. Så med min ernæringsfaglig bakgrunn og glad i å teste og feile på kjøkkenet, bestemte jeg meg for å lage kokebøker og en matportal, sier Sissel.

Enkel oversikt over allergener i MENYs nettbutikk

Enkel oversikt over allergener i MENYs nettbutikk

Vi har gjort det enkelt for deg med matallergi eller matintoleranse når du skal handle matvarer i butikken og i nettbutikken.