Matvareallergi er et stort problem for mange, og det har vi tatt på alvor. MENY har derfor et av Norges største utvalg av allergivennlige varer for deg med matallergi eller matintoleranse. Uansett om du ikke tåler gluten, laktose, egg eller melk har vi mange alternative produkter, slik at du kan spise god, variert og trygg mat.
Om du har cøliaki eller er intolerant, overfølsom eller bare ønsker glutenfri mat, må det gjøres noen tilpasninger i oppskriftene. Glutefritt mel oppfører seg annerledes, men med de rette kombinasjonene får du likvel saftig og god bakst. Se våre tips for saftige glutenfrie boller, brød og kaker.
Er du laktoseintolerant eller har melkeallergi? Det finnes mange gode erstatninger for ost, melk, fløte og smør, og du finner alle i FRI FOR-avdelingen i din MENY-butikk. Trenger du litt inspirasjon til melkefri eller laktosefri mat, har vi samlet våre beste oppskrifter her:
Å ikke tåle egg kan være kinkig når det kommer til bakst og desserter. Her spiller gjerne egg en viktig rolle som bindemiddel og protein i baksten - noe som kan gjøre den vanskelig å erstatte. Vår Fri For-spesialist har utviklet spennende oppskrifter for deg som ikke tåler egg, og her står det ikke på smaken!