Allergivennlige favoritter til barn

Allergivennlige favoritter til barn

Mange har allergier eller intoleranser, og synes det er vanskelig å tilpasse maten. I denne artikkelen tar vi for oss barnas favoritter, og gir våre beste tips til anledninger som barnebursdag og helgekos.

Er du mamma eller pappa til noen med allergi, eller har kanskje barna venner som ikke tåler alt? Ofte kan du kjøpe allergivennlige alternativ som gjør det enkelt, andre ganger er det fint med noen gode råd.

La alle lage sin egen pita pizza

Å lage pizza med pitabrød som bunn er enkelt, og noe barna ofte synes er gøy å være med på. Da kan du kjøpe glutenfrie pitabrød i butikken, og sørge for at de med glutenallergi får disse. Sett frem revet ost, kuttet skinke og kuttede grønnsaker, og la barna toppe sin egen pizza. Da disse er så små kan du steke fire av gangen. 

Tacopakker

Et annet godt tips er å sette frem ingredienser til taco, med glutenfrie tacolefser, og la barna lage egen taco. Disse kan du pakke inn i aluminiumsfolie og varme på bål eller bålpanne, hvis dere har anledning til det. 

La barna lage sin egen taco og varme den på bål. La barna lage sin egen taco og varme den på bål.

Pannekaker

Spør du barn hva de ønsker seg til middag, er ofte pannekaker svaret. Her får du en oppskrift helt uten både gluten, melk og egg, men som likevel er veldig god på smak.

Hos MENY får du et stort utvalg Fri For-produkter Hos MENY får du et stort utvalg Fri For-produkter

Innbakte pølser

Du får kjøpt både glutenfrie pølser og pølsebrød, så det er ofte enkelt og populært. En variant er å kjøpe glutenfri pizzadeig som du surrer rundt pølsene og varmer i ovnen eller på bål. Da får du varmt, ferskt brød til pølsene!

Skal du invitere til  barnebursdag? Les gode tips her til bakst og snacks. 

Allergivennlig barnebursdag

Allergivennlig barnebursdag

Ønsker du noen gode tips til hvordan du på enkelt vis kan tilpasse barnebursdagen til de barna som har allergi eller intoleranse? Det trenger ikke være så vanskelig. MENYs egen Fri For spesialist, Sissel, gir deg sine beste råd.

Inviter til utebursdag og la barna få varme pølser, marshmellows og boller på bål. Inviter til utebursdag og la barna få varme pølser, marshmellows og boller på bål.
Spør Sissel om allergivennlig mat

Spør Sissel om allergivennlig mat

Har du spørsmål om erstatningsprodukter, oppskrifter eller matlaging til noen med allergi? Vår allergispesialist Sissel svarer deg gjerne!