Enkel og rask middag med kjøttboller
Det er enkelt å lykkes med kjøttboller, i alle fall om du bruker ferdige, saftige kjøttboller fra Gilde.
Velg mellom klassiske kjøttboller med italiensk krydder eller kjøttboller med sopp, løk og parmesan, begge er laget av kjøttvarer fra norske gårder.
Hos MENY kan du også få tak i rå kjøttboller som du steker selv.
Kjøttboller finnes i ulike former over hele verden. I Italia kalles de "polpette," i Sverige "köttbullar," og i Spania "albóndigas." De eldste oppskriftene på kjøttboller kan dateres tilbake til Det gamle Persia, der retten kjent som "kofta" var laget av krydret kjøtt blandet med ris, linser eller grønnsaker.
Kjøttboller er ofte en favoritt blant barn på grunn av deres håndterbare størrelse og milde smak, og kan enkelt tilpasses med ulike sauser og tilbehør.
Middagstips med kjøttboller
Kjøttboller kan varieres i det uendelige! Hva med å lage?
- Kjøttboller med fløtesaus og potetmos
- Pasta med kjøttboller og tomatsaus
- Wok med kjøttboller, grønnsaker og nudler
- Pizza med kjøttboller
- Pastasalat med kjøttboller
- Kjøttboller til tapasbordet
- Grillet sandwich med kjøttboller
- Gratinerte kjøttboller med ost og tomatsaus, servert med brød eller pasta
Slik tilbereder og steker du kjøttboller
I stekepanne: Stek kjøttbollene i smør eller olje på middels varme i 10-12 minutter.
I stekeovn: Forvarm stekeovnen til 180 grader, stek kjøttbollene på brett midt i ovnen i 15 minutter.
I stekepanne med saus: Brun kjøttbollene i panne med smør eller olje på middels varme i 4 minutter, ha deretter kjøttbollene over i sausen og la de trekke i 5-7minutter.
Ferdige kjøttboller kan bare varmes, men tåler også en tur i panne eller ovn.