Enkel og rask middag med kjøttboller

Enkel og rask middag med kjøttboller

Kjøttboller er populært blant både små og store. Med ferdige og ferske kjøttboller lager du enkelt en rask og god middag som kan varieres i det uendelige!

Det er enkelt å lykkes med kjøttboller, i alle fall om du bruker ferdige, saftige kjøttboller fra Gilde. 

Velg mellom klassiske kjøttboller med italiensk krydder eller kjøttboller med sopp, løk og parmesan, begge er laget av kjøttvarer fra norske gårder. 

Hos MENY kan du også få tak i rå kjøttboller som du steker selv.  

Kjøttboller kan varieres i det uendelige, fra den tradisjonelle middagen kjøttboller med fløtesaus og potetmos, til wok med kjøttboller, grønnsaker og nudler. Kjøttboller kan varieres i det uendelige, fra den tradisjonelle middagen kjøttboller med fløtesaus og potetmos, til wok med kjøttboller, grønnsaker og nudler.

Kjøttboller finnes i ulike former over hele verden. I Italia kalles de "polpette," i Sverige "köttbullar," og i Spania "albóndigas." De eldste oppskriftene på kjøttboller kan dateres tilbake til Det gamle Persia, der retten kjent som "kofta" var laget av krydret kjøtt blandet med ris, linser eller grønnsaker.

Kjøttboller er ofte en favoritt blant barn på grunn av deres håndterbare størrelse og milde smak, og kan enkelt tilpasses med ulike sauser og tilbehør.

Kjøttboller passer perfekt på pizza Kjøttboller passer perfekt på pizza

Middagstips med kjøttboller

Kjøttboller kan varieres i det uendelige! Hva med å lage?

  • Kjøttboller med fløtesaus og potetmos
  • Pasta med kjøttboller og tomatsaus
  • Wok med kjøttboller, grønnsaker og nudler
  • Pizza med kjøttboller
  • Pastasalat med kjøttboller 
  • Kjøttboller til tapasbordet 
  • Grillet sandwich med kjøttboller
  • Gratinerte kjøttboller med ost og tomatsaus, servert med brød eller pasta
Den 9. mars feires den nasjonale kjøttbolledagen i USA, kjent som "National Meatball Day," hvor mange restauranter tilbyr spesialtilbud og arrangementer rundt denne populære retten.
Spanske kjøttboller er perfekt som tapas sammen med for eksempel Manchego, Focaccia, Spansk Omelett, Serrano og tomatsalat Spanske kjøttboller er perfekt som tapas sammen med for eksempel Manchego, Focaccia, Spansk Omelett, Serrano og tomatsalat

Slik tilbereder og steker du kjøttboller 

I stekepanne: Stek kjøttbollene i smør eller olje på middels varme i 10-12 minutter.

I stekeovn: Forvarm stekeovnen til 180 grader, stek kjøttbollene på brett midt i ovnen i 15 minutter.

I stekepanne med saus: Brun kjøttbollene i panne med smør eller olje på middels varme i 4 minutter, ha deretter kjøttbollene over i sausen og la de trekke i 5-7minutter.

Ferdige kjøttboller kan bare varmes, men tåler også en tur i panne eller ovn. ​

Kjøttbollene er klare på under 15 minutter, uansett om du velger å steke de i ovn eller i panne. Kjøttbollene er klare på under 15 minutter, uansett om du velger å steke de i ovn eller i panne.
Kjøttbollene tilberedes enkelt i stekepanna, ovnen eller i sausen!
Middagstips! Server kjøttbollene sammen med pasta og tomatsaus. Middagstips! Server kjøttbollene sammen med pasta og tomatsaus.
Mange barn liker kjøttboller best, mens mange voksne foretrekker kjøttkaker. Ved å rulle sammen to kjøttboller så de blir litt større, får du store runde kjøttkaker som smaker kjempegodt!
Ved å rulle sammen to kjøttboller så de blir litt større, får du store runde kjøttkaker. Ved å rulle sammen to kjøttboller så de blir litt større, får du store runde kjøttkaker.
Trenger du middagstips? Snakk med våre Matarbeidere når du er innom butikken Trenger du middagstips? Snakk med våre Matarbeidere når du er innom butikken