Aldersbestemte varer

Aldersbestemte varer

Oppdatert 8. februar 2023
MENY følger gjeldene lover og regler ved utsalg av aldersbestemte varer.

Ved kjøp av aldersbestemte varer, som feks. alkohol og tobakk) skal kunden være over 18 år.

Merk at fra 15. juni 2020, innføres det også aldersgrense på energidrikk. Kunden som kjøper energidrikk skal være over 14 år.

Det vil bli utført legitimasjonskontroll ved utlevering av alkohol, legemidler, tobakk og energidrikk. Ved legitimasjonskontroll vil kontrolløren lagre noe informasjon om kunden og dens legitimasjon; som feks kontrollnummer på bankkort og førerkortnummer på førerkort.

Dette lagres og slettes i henhold til gjeldende personopplysningslover, og brukes ved en eventuell kontroll utført av Norges kommuner. Hensikten med denne typen etterkontroller, er å påse at MENY til enhver tid følger gjeldende lover og regler hva gjelder salg og utlevering av alkohol på nett.

Ved kjøp av legemidler er det er kun tillatt å kjøpe én pakning av samme virkestoff per kunde. Unntaket er når man kjøper 2 pakker med samme virkestoff, men der en er beregnet på bruk til voksne, mens den andre er beregnet til barn. Legemidler må alltid utleveres til den samme personen som har bestilt varene, vi har ikke enledning til å levere ut legemidler til andre enn den som har bestilt. 

Kunden kan velge om bestillingen skal utleveres fra butikk eller et hentepunkt, eller leveres hjem til kunden av MENY sin samarbeidspartner på levering av matvarer. Kundens leveringsgebyr avhenger av valgt leveringsmetode.

MENY er godkjent av statens legemiddelverk til å selge reseptfrie legemidler over nett.

  • Liste over registrerte nettsider som er godkjent for dette, kan sees her