4 forslag til nyttårsmeny
3 ting som er verdt å tenke på før du begynner:
- Hvis du har en mektig hovedrett bør du velge en lettere forrett og dessert. Hvis hovedretten er lett, kan du gjøre det omvendt.
- Ikke legg lista alt for høyt, tilbered noe der du er trygg på fremgangsmåten.
- Velg gjerne retter der noe kan forberedes og klargjøres på forhånd. Det gjør at du slipper å stå på kjøkkenet hele kvelden, og kan være gjest på din egen nyttårsfest.
Nyttårsmeny 1
I følge søketrender er kalkun den mest populære hovedretten på nyttårsaften. Når hel kalkun står på bordet er det skikkelig fest! Kalkunfilet er et litt enklere alternativ, så vi gir deg oppskrift på begge deler.
Som forrett anbefaler vi Matskatten Juviksild. I denne spennende oppskriften møter norske multer asiatiske smaker. Vi avslutter med en fyldig sjokoladeterte, servert med moccashot og bringebærsorbet.
Se også vår oppskrift på hel kalkun med stuffing. Du finner stegene beskrevet i tekst og i video. Vi anbefaler å tilberede begge deler i stekepose, for ekstra saftig kjøtt.
Kjøp det du trenger:
Nyttårsmeny 2
Hummer er en luksuriøs råvare, og en delikatesse som er nyttårsaften verdig. Her kan vi velge oss en litt tyngre forrett, med fersk burrata, spekeskinke og fiken og sjokoladefondant til dessert. Lag fra bunnen av, eller kjøp ferdig fra Jacobs Utvalgte.
Har du ikke laget sjokoladefondant før? I oppskriften finner du video som tar deg gjennom stegene, for perfekt resultat.
Mye å gjøre? La oss handle for deg:
Nyttårsmeny 3
Saftig biff er alltid godt, og et ganske trygt valg som mange liker. Da anbefaler vi vår beste biff, Angus, med kjøtt av høy kvalitet. Vi starter gjerne med skalldyr til forrett, og har valgt oss kamskjell med fenikkel og mango som gir spennende smaker som imponerer. Etter en tyngre hovedrett anbefaler vi en lettere dessert, og serverer søt pære med italiensk mascarpone.
Nyttårsmeny 4
Rosastekt andebryst med sprø svor, lune gulrøtter med spennende krydder og en knallgod, hjemmelaget saus utgjør en imponerende rett til nyttårsaften. Vi starter middagen med laksetartar laget av loin og røket laks, med pisket Røros rømme, og avslutter med silkemyk panna cotta.
Et godt alternativ til andebryst er andeconfit. Da er mye av jobben gjort på forhånd, og du trenger kun varme kjøttet i 20 minutter. Se egen oppskrift på dette her:
Kjøp det du trenger:
Nyttårsmeny 4
Reinsdyr er ekte festmat, og når du velger vilt velger du også god dyrevelferd. Med riktig tilberedning får du fantastisk mørt kjøtt som smaker nydelig med tilbehør som har litt sødme; som beter, plommer og tyttebærsyltetøy. Her har vi valgt blinis med løyrom l til forrett og ostekake til dessert, med pepperkakebunn og klementin.
Bruk opp siste rest av pepperkakene på årets siste dag, de egner seg veldig godt som kakebunn til ostekake. Dersom du fortsatt sitter igjen med flere anbefaler vi å servere dem som fingermat, toppet med skarp blåmuggost.