Gode tips til stressfri påskeferie

Gode tips til stressfri påskeferie

Er det alltid stress og mas i feriene? Her har vi samlet våre beste tips, slik at du får bedre tid til å nyte påskeferien med sol, skiturer, påskeegg, krim og får den gode påskestemningen. Slik planlegger du påskeferien!

Ungene kjeder seg, det er kø på veien og hytta må måkes fram. I tillegg skal du lage mat når dere endelig entrer hytta med slitne og sultne barn. Høres det kjent ut? 

Planlegger du i god tid kan du enkelt spare mye tid du ellers ville brukt over grytene.

På vei til hytta

Å ha en kjapp måltidsløsning klar når dere endelig kommer dere til hytta er et sjakktrekk. 

Kommer dere fram tidlig, kan det være kjekt å ha ferdig vaffelrøre klar. Ha den over på en tom melkekartong med skrukork - da kan du enkelt steke vafler på null komma niks!

Dårlig tid? Kjøp ferdig vaffelmiks:


Kjappe middagstips:

 • Lag hjemmelaget pastasaus og hell sausen over i et glass eller en annen tett beholder. Ha gjerne i grønnsaker som gulrøtter, løk og selleri, så trenger du ikke å ha grønnsaker i tillegg. 
 • Lag lasagnefyllet på forhånd hjemme, og ta med på melkekartonger. Da trenger du bare lasagneplater for å lage en deilig middag.
Hyttematen som lager seg selv

Hyttematen som lager seg selv

Vil du ha tid til å nyte hytteturen uten å måtte streve over grytene dagen lang? Vi tipser om smart mat som metter mange og gir lite oppvask.

De gode påskemåltidene

Middager og større måltider er det viktig å planlegge på forhånd. Hvorfor ikke velge kjøtt som kan langtidsstekes i ovnen? Maten gjør seg selv, og du kan gjøre alt annet.

 • Lag et tapas eller koldtbord med restematen, så slipper du at kjøleskapet fylles opp. Rester fra lammemiddagen på frokostbordet havner fort på brødskiva. 
 • Alt som gjør seg selv i ovnen på lav varme over lang tid, er perfekt hyttemat. Sett  grønnsaker og poteter i en langpanne, og sett steken på toppen. Dra på skitur mens middagen lager seg selv!
 • Legg en beskjed til alle under tallerkenen med en morsom oppgave man skal gjøre under middagen. Ingen må si hva de har fått. Dette blir det garantert god stemning av!
Gryter som lapskaus, biff bourguignon og lammefrikasse er også god hyttemat som gjør seg selv, så kan du fokusere på andre ting.
Påskefrokosten er noe av det beste med påsken. Nyt gode smaker med familien samlet rundt bordet. Påskefrokosten er noe av det beste med påsken. Nyt gode smaker med familien samlet rundt bordet.

Påskefrokosten

Enkle grep kan gjøre påskefrokosen ekstra kjapp og enkel å servere. 

 • Har du rester av grønnsaker og kjøtt? Kutt det i små biter og ha i omeletten. Da får du ryddet plass i kjøleskapet.
 • Arme riddere er en fin måte å bli kvitt tørt brød på. Legg brødskivene i eggeblandingen dagen før, så er det bare å steke opp til frokosten! Jo lenger brødskivene får trekke desto saftigere blir de.
 • Stek baconet i ovnen! Da sparer du plass, det spruter ikke fett over hele komfyren og det blir knasende sprøtt - hver gang.
 • Har brødet blitt skikkelig tørt? Skjær brødskiver og drypp over olivenolje. Stek det i ovnen til det blir sprøtt, så får du nydelig bruschetta til frokost. Passer like godt med grovt som fint brød!

Har du husket alt?

Visste du at du også kan kjøpe frosne, halvstekte brød hos MENY? Spør i bakeriavdelingen eller skriv det som en kommentar til bestillingen din i nettbutikken!

Sett farge på eggene

Gøy for både barn og voksne. Tilsett fargekilder i kokevannet og server ekte, fargede påskeegg til frokost.

 • Løkskall eller gurkemeie = gul farge
 • Rødkål = lyseblå farge
 • Rødbet = rød farge

Du kan også bruke konditorfarge i kokevannet, men her kreves det en solid mengde farge for at eggene skal trekke til seg nok farge.

Server morsomme og fargerike egg til påskefrokosten Server morsomme og fargerike egg til påskefrokosten

Påskebordet

Påskestemningen kommer fort med riktige farger og pynt som peker mot vår. Bruk gjerne tomme eggeskall og brett søte påskeservietter.

 • Del et egg i to og bruk som en liten blomstervase. La eggene enten stå i eggebeholderen eller sett eggene med blomster utover bordet.
 • Hva med å skrive navnene til de rundt bordet på påskeeggene? Et fint bordkort! En annen gode idé er å skrive hyggelige hilsener på eggene.
 • Hvis du skal ha rebusløp kan første hint legges under egget i eggeglasset. En morsom tvist.
Påskepynt: Slik pynter du påskebordet

Påskepynt: Slik pynter du påskebordet

Når påskeaften nærmer seg og den store påskemiddagen skal nytes, er det hyggelig at påskestemningen allerede er på plass. Se våre enkle tips til påskepynt!

Turmaten

Påsken er en skikkelig turferie. Skitur, gåtur, fjelltur, strandtur - vi elsker å nyte norsk natur i påsken! Da er det godt å ha noen tips til turen:

 • Pølse på termos er en klassiker. Ha sennep og ketchup på rene reiseflasker til sjampo, så slipper du å bære på store beholdere.
 • Bytt ut marshmallowsen med grillet Bamsemums! Varm et par minutter til sjokoladen så vidt har smeltet litt.
 • Banan og sjokolade med nøtter er perfekt i folie på bålet. Vent i ca 5 minutter og nyt!
 • Lyst på en søtere variant av pinnebrødet? Bruk bolledeig!
God mat til påsketuren

God mat til påsketuren

En tur med familien i påskesola krever ekstra god mat. Her finner du maten som bør være med i sekken, gode tips og oppskrifter på turmat som passer til påskens turer på fjellet, i skogen eller i nærområdet.